Noul buget al municipiului Botosani, prudenta si austeritate!

Noul buget al municipiului Botosani, prudenta si austeritate!

Florin Ghiorghita, viceprimar al municipiului Botosani

Municipalitatea botosaneana are in vedere, in aceasta perioada, bugetul pe anul 2009, care va fi efectiv incheiat abia dupa aprobarea bugetului de stat si al Consiliului Judetean Botosani.

In mare, noi ne-am facut deja si ne facem in continuare tot ce inseamna partea de necesar pentru a functiona in 2009 si pentru partea de investitii. Ce se vede foarte clar, pana la aprobarea bugetului de stat si al CJ, este faptul ca vom avea o reducere de buget anul acesta sau o stagnare a lui. Principalele activitati vor fi mentinute cel mult la aceiasi parametri, a declarat Florin Ghiorghita.

Viceprimarul municipiului Botosani este sceptic cu privire la alocarea de fonduri suplimentare pentru reparatii strazi, amenajari peisagistice in municipiu sau altfel de activitati, fiind insa increzator ca vor fi continuate investitiile incepute si nefinalizate inca.

Ne vom bizui in principal pe investitiile mari si vom pune cota parte din bugetul local pentru proiectele cu finantare externa. Ma refer la soseaua ocolitoare, programul pe Axa 2. Acel program care prinde reabilitarea strazilor de la intrarea dinspre Dorohoi: Calea Nationala, strada Uzinei, Imparat Traian, o portiune din Tudor Vladimirescu, Petru Rares si iarasi Calea Nationala pana la iesirea spre Iasi, jos, la Lebada. O lucrare foarte mare de investitii pe bani europeni, in valoare de 9 milioane de euro, cota parte pe care trebuie sa o punem noi fiind de 2%, spune viceprimarul Florin Ghiorghita.

O alta lucrare ce va fi in atentie si unde municipalitatea va aloca o finantare mai mare este zona de agrement de la Cornisa.

In acest caz s-ar putea sa incercam o emisiune de obligatiuni municipale pentru ca este vorba de o suma mai mare. Trebuie sa punem undeva la 50% din valoarea finantarii, dar au considerat-o ca o investitie aducatoare de venituri, a adaugat Florin Ghiorghita.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Singurul candidat înscris pentru postul de manager al Spitalului „Mavromati” a fost respins!

astăzi, 12:11
52

Pentru postul de manager al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani o singură persoană și-a depus dosarul de înscriere în concurs.În urma verificării dosar...

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
81

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
142

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...