Municipiul Botoșani devine membru al Open and Agile Smart Cities. Flutur: "Sunt onorat că vom intra în această rețea digitală de orașe și comunități"

Primarul Municipiului Botoșani, Cătălin Mugurel Flutur, va participa mâine, alături de primarii municipiilor Iași și Suceava, la a 4-a ediție a Forumului de Protecție a Infrastructurilor Critice (Critical Infrastructure Protection Forum), care se va desfășura la București, la Palatul Parlamentului, în perioada 25-29 martie 2019.

În cadrul acestei reuniuni, cele trei orașe din România vor deveni membre ale Open and Agile Smart Cities (OASC), o rețea internațională de orașe și comunități. 

Misiunea OASC este de a uni orașele pentru a crea o piață deschisă a orașelor inteligente, bazată pe nevoile orașelor și comunităților. Cele trei orașe sunt primele din România care aderă la rețeaua Open and Agile Smart Cities (OASC).

Printre participanții la evenimentul de aderare se numără primarii celor trei orașe din România, Cătălin Mugurel Flutur - Primarul Municipiului Botoșani, Mihai Chirica - Primarul Municipiului Iași și Ion Lungu - Primarul Municipiului Suceava, precum și directorul executiv al Open & Agile Smart Cities, dl Davor Meersman, și doamna Carmen Elena Cîrnu, vicepreședinte al Consiliului științific al Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare în Informatică – ICI București.

Această reuniune la nivel înalt va pune bazele unei cooperări internaționale între orașele din România și cele din străinătate pentru a avansa tranziția digitală a orașelor și comunităților bazate pe ”Mecanisme deschise, minime și interoperabile”, așa-numitele mecanisme minime de interoperabilitate OASC (MIM OASC).

”OASC este o asociație independentă care funcționează pe lângă Comisia Europeană și care are drept țintă să dezvolte din punct de vedere inteligent orașele pe bază de digitalizare și progres tehnic. Sunt onorat că alături de Suceava și Iași, suntem primii din România care vom intra în această rețea digitală de orașe și comunități. Acest lucru ne va oferi prilejul să progresăm și în această direcție, scopul nostru fiind acela de a oferi cât mai multe facilități cetățenilor municipiului”, a declarat Cătălin Flutur.

Implementarea MIM-urilor OASC va permite orașelor și comunităților să folosească platforme interoperabile pentru a schimba și structura date, servicii și soluții între orașele din România, dar și cu rețeaua internațională de peste 100 de orașe membre OASC.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Accident la Todireni! Doi tineri au avut nevoie de îngrijiri medicale! (Foto)

astăzi, 00:25

Doi tineri de 15, respectiv 26 de ani, au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce mașina în care se aflau a fost implicată într-un accident rutier. Evenimentul s-a produs pe ...

Tineri și neliniștiți: Patru botoșăneni, condamnați la închisoare cu executare!

Friday, 22 November 2024

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi – Biroul de Investigații Criminale au identificat un bărbat de 41 de ani din municipiul Dorohoi, pe numele căruia era emis un mandat de ...

PSD Botoșani: Marcel Ciolacu președinte și PSD la guvernare reprezintă garanția creșterii veniturilor botoșănenilor!

Friday, 22 November 2024

Marcel Ciolacu va fi un președinte al tuturor românilor, indiferent de orientările lor politice sau de categoriile sociale din care fac parte, care propune unirea românilor în juru...