Mihai Turcanu, seful OJPC Botosani, trecut oficial pe o functie de executie!

Mihai Turcanu, seful OJPC Botosani, trecut oficial pe o functie de executie!

Mihai Turcanu

Inspectoratul Regional pentru Protectia Consumatorului de la Iasi, sub jurisdictia caruia se afla si Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului Botosani, devine Comisariatul Regional pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Bunelor Practici Comerciale.

Masura a fost luata pentru reducerea cheltuielilor la nivelul administratiei publice, in conditiile in care oficiile judetene din cadrul inspectoratelor regionale nu vor mai avea personalitate juridica.

Astfel, Oficiul pentru Protectia Consumatorului Botosani va deveni punct de lucru sau filiala a Inspectoratului Regional, fiind controlat de catre un comisar-sef.

Prin aceasta metoda sunt taiate cheltuielile pe care le presupune o institutie cu personalitate juridica, cum ar fi serviciul de contabilitate, trezorerie sau secretariat, din oficiile judetene. Asta inseamna ca nu va mai fi stabilit un buget pe judet, ci va fi un buget in cadrul Autoritatii Nationale, care va fi impartit celor 12 comisariate din tara.

Hotararea respectiva face referire si la soarta inspectorilor sefi adjuncti din judete. Astfel, postul ocupat pana acum de liberalul Mihai Turcanu se va transforma in comisar sef adjunct.
Masura are si rolul de a se inlatura cat se poate de legal oamenii vechi, pentru ca pe noile posturi sa poata fi instalati oamenii Aliantei.

"Avand in vedere reorganizarea ANPC in ANPCPBPC si infiintarea functiilor publice de conducere de comisar sef si comisar sef adjunct prin reorganizarea functiilor publice de conducere de inspector sef si inspector sef adjunct, precum si schimbarea atributiilor aferente acestor posturi, persoanelor care ocupau functii de conducere li se va asigura un post de executie", se arata in Hotararea de Guvern.

La Botosani, sefia OJPC ii revine, conform negocierilor din cadrul Aliantei, Partidului Social Democrat, care a desemnat deja un director, in persoana lui Marian Sergiu.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Autovehicul de 37.500 de lei furat din Italia, oprit la Rădăuți-Prut de polițiștii de frontieră!

astăzi, 13:30
40

S-a întâmplat în a doua zi de Paște, în jurul orei 12:30, în Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuți-Prut - I.T.P.F. Iași.Acolo s-a prezentat pentru efectuarea f...

Ofertă la teatru de Zilele municipiului Botoșani: Un bilet plus unul gratuit la „Iubesc. Iubesc. Te iubesc!”

astăzi, 12:59
59

Sâmbătă, 11 mai, de la ora 18:00, la Casa Tineretului, se va juca spectacolul „Iubesc! Iubesc! Te iubesc!” de Avtandil Varsimașvili, regizat de regizorul georgian Andro Enukidze. ...

Cinci persoane, printre care și un copil de 8 ani, rănite într-un accident rutier în a treia zi de Paște! (foto)

astăzi, 12:20
984

Un accident rutier în urma căruia au rezultat cinci victime s-a produs, marți dimineață, pe raza localității Roșiori, din județul Suceava.Potrivit pompierilor care au ajuns la fața ...