Managerii societatilor din subordinea Consiliului Local au mai incasat o majorare la leafa!

Managerii societatilor din subordinea Consiliului Local au mai incasat o majorare la leafa!
Dupa cum va informam inca de ieri, municipalitatea a fost nevoita sa majoreze indemnizatia managerilor societatilor din subordinea Consiliului Local, incepand cu data de 1 ianuarie 2009.

Este vorba despre directorul general de la SC Urban Serv SA, Gheorghe Pricopi, care avea pana acum un salariu de 4.900 lei, directorul SC Termica SA, Ioan Diaconu, cu 6.300 lei, directorul SC Locativa SA, Florinel Gornea - 5.166 lei, si directorul SC Eltrans SA, Eugen Comarita - 5.000 lei.

Consilierii judeteni au tinut cont de lege, care precizeaza ca directorul general al unei societati beneficiaza de o remuneratie lunara acordata prin contractul de mandat compusa dintr-o suma fixa egala cu indemnizatia lunara acordata pentru functia de subsecretar de stat, la ora actuala aceasta fiind de 5.648 lei, si de o suma acordata in functie de importanta activitatii, responsabilitatea functiei si nivelul subventiilor.

Remuneratia lunara a directorului poate fi diminuata proportional cu gradul global de neindeplinire a obiectivelor si criteriilor de performanta, dar nu mai mult de 30% din nivelul acesteia. Daca obtine profit, la finele anului, directorul poate incasa un premiu anual de cel mult 12 remuneratii brute lunare, in functie de realizari.

Aplicarea acestei legi in cazul managerilor botosaneni a starnit controverse in sedinta de Consiliu Local.Astfel, social-democratul Gheorghe Vazdoaga a apreciat ca si asa indemnizatiile sunt destul de mari, propunand amanarea proiectului.

Cu toate acestea, proiectul a fost aprobat.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Organele de ordine vor asigura paza la manifestările religioase cu ocazia sărbătoririi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe! (Foto)

astăzi, 14:53
32

În zilele de 22 și 23 aprilie, jandarmii botoșăneni, împreună cu efective de poliție, poliție locală și pompieri, vor lua măsurile necesare pentru desfășurarea in siguranță a ...

Cum să evităm pericolele internetului, sfaturi pentru părinți!

astăzi, 14:35
15

Într-un document redactat la începutul anilor 2000 în Statele Unite ale Americii, intitulat „Familia ta și ciberspațiul”, se vorbeşte despre lucrurile pe care părinț...

Toți profesorii corectori de la Evaluarea Națională și BAC 2024 vor fi în centre de evaluare, nu vor mai evalua de acasă, anunță Ligia Deca

astăzi, 13:36
76

Profesorii corectori de la Evaluarea Națională și examenul național de Bacalaureat 2024 vor fi în centre de examen, nu vor mai putea evalua lucrările elevilor de acasă, așa cum s-a î...