Managementul Direcției de Servicii Publice se modifică din temelii. Țurcanu, retrogradat

Managementul Direcției de Servicii Publice se modifică din temelii. Țurcanu, retrogradat

Eugen Țurcanu va fi retrogradat din funcția de manager al Direcției de Servicii Publice, Sport și Agrement Botoșani. Decizia a fost votată, în manieră secretă, în cadrul ședinței de Consiliu Local al municipiului Botoșani desfășurată luni, 28 octombrie a.c.

Inițiativa îi aparține viceprimarului social-democrat Cosmin Andrei. Acesta încearcă de luni întregi o astfel de modificare, pe care o argumentează prin volumul mare de responsabilități ce îi revin liberalului.

Astfel, Aurel Chiriac va fi, vreme de șase luni, director general al DSPSA (funcție inventată ad-hoc), votat favorabil de 12 consilieri și nefavorabil de alți nouă.

Poziția și plata postului celui de al doilea director sunt conforme cu standardele aplicate actual.

Practic, DSPSA va avea doi directori cu atribuții-țintă. Dintre aceștia, Țurcanu va manageria Baza Sportivă și spațiile verzi, devenind director adjunct al instituției, în vreme ce Chiriac va fi manager general.

Aurel Chiriac este, momentan, consilier juridic în cadrul Direcției. Acesta a avut, de-a lungul vremii, un confilict cu Eugen Țurcanu, cel din urmă sancționându-l disciplinar pe jurist și având câștig de cauză în instanță.

Un comitet format din cinci consilieri PSD va organiza un concurs pentru ocuparea funcției de director general, Țurcanu devenind adjunct. Pentru ca modificările să aibă caracter definitiv, este nevoie de un aviz emis de Prefectură.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ofertă la teatru de Zilele municipiului Botoșani: Un bilet plus unul gratuit la „Iubesc. Iubesc. Te iubesc!”

astăzi, 12:59
21

Sâmbătă, 11 mai, de la ora 18:00, la Casa Tineretului, se va juca spectacolul „Iubesc! Iubesc! Te iubesc!” de Avtandil Varsimașvili, regizat de regizorul georgian Andro Enukidze. ...

Cinci persoane, printre care și un copil de 8 ani, rănite într-un accident rutier în a treia zi de Paște! (foto)

astăzi, 12:20
711

Un accident rutier în urma căruia au rezultat cinci victime s-a produs, marți dimineață, pe raza localității Roșiori, din județul Suceava.Potrivit pompierilor care au ajuns la fața ...

Risc de inundații în județul Botoșani, Cod Galben până la miezul nopții!

astăzi, 12:00
100

Hidrologii au anunțat că există risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia și au instituit Cod Galben până astăzi, la ora 24.00.Fenomenele prognozate sunt „s...