În municipiul Botoșani începe construirea de staţii de încărcare pentru vehicule electrice. Primii pași

În municipiul Botoșani începe construirea de staţii de încărcare pentru vehicule electrice. Primii pași

Consilierii locali din Municipiul Botoşani au făcut ieri primii pași în construirea de staţii de încărcare pentru vehicule electrice.

Întruniți de urgență în cadrul unei ședințe, consilierii locali au votat proiectul privind efectuarea procedurilor legale pentru realizarea proiectului „Realizarea de staţii de încărcare vehicule electrice în Municipiul Btooşani”.

Municipalitatea a depus un proiect la Agenţia Fondului pentru Mediu în vederea atragerii unei finanţări care să permită achiziţionarea unor staţii de încărcare a maşinilor electrice, măsură prin care urmăreşte încurajarea acestui tip de transport.

Inițiativa privind acest proiect a venit la mijlocul acestui an după ce liderii administrației locale de la Botoșani au înțeles că vehiculele electrice și electrice hibrid reprezintă viitorul în transportul individual.

Cum fondurile pentru realizarea acestora stații sunt asigurate prin Administrația Fondului pentru Mediu iar finanțarea se acordă în procent de 90% din cheltuielile eligibile, evident în limita sumelor maxime ce pot fi acordate pentru fiecare solicitant, municipalitatea este eligibilă pentru atragerea acestor fonduri.

Conform proiectului inițial, în municipiul Botoșani ar urma să funcționeze șapte astfel de stații de încărcare pentru mașini electrice, care vor fi amplasate la Cornișa, Sala Polivalentă, Centrul Istoric, strada Primăverii, zona Primăriei.

Proiectul are o valoare de 1,2 milioane lei, ținta fiind achiziționarea de stații de încărcare rapide, care permit încărcarea mașinilor în aproximativ 40 minute la un nivel al bateriei de 80%.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Marius Croitoru se implică în războiul LPF - FRF, înainte de meciul cu Craiova

astăzi, 15:05
114

FC Botoșani se pregătește de duelul cu Universitatea Craiova, iar Marius Croitoru pune presiune pe arbitraj. Acesta solicita implementarea VAR, după ce Justin Ștefan a spus că Răzvan Burleanu a...

Copil în vârstă de 4 ani, găsit inconștient la o grădiniță din Capitală

astăzi, 11:57
604

În sectorul 1 al Capitalei un copil a fost găsit inconștient de îngrijitoarele grădiniței, informează România TV.Personalul grădiniței a găsit copilul inconștient și a ...

4 martie în Istorie: Peste 2000 de țărani răsculați atacau Botoșaniul în 1907

astăzi, 09:50
489

Ultima mare răscoală țărănească din Europa avea să zguduie din temelii România anului 1907.Apăsați de o sărăcie cumplită, furați de moșieri și arendași, păcăliți la î...