FOTO, VIDEO - Candele aprinse în Cimitirul Eroilor

FOTO, VIDEO - Candele aprinse în Cimitirul Eroilor

S-a sunat "Stingerea" în Cimitirul Eroilor, în seara de Înălţare, în interpretarea trompetistului Robert Mironică de la Filarmonica Botoşani.
În acest timp, la fiecare cruce din Cimitirul Eroilor- Pacea 1 şi 2 au fost aprinse candele, pentru a trimite lumină celor care în urmă cu decenii au pus mai presus de toate ţara şi şi-au dat viaţa pentru ea.

Momentele, cu o încărcătură emoţională puternică, au reprezentat ultima parte din seria activităţilor dedicate Zilei Eroilor.

La acţiunea de joi seară au participat elevi de la Liceul de Artă „Ştefan Luchian” şi de la Vorona, militari din Asociaţia Militarilor Veterani şi Veterani cu Dizabilităţi, coordonaţi de preşedintele acesteia, lt.col. Sorin- Ioan Ciobanu, subprefectul Daniela Lozneanu, directorul Cancelariei Prefectului, Alexandra Huţu, şi colegi din Instituţia Prefectului, senatorii Doina Federovici şi Lucian Trufin, adjunctul şefului IPJ, cms. şef Dumitru Aioanei, comandantul Garnizoanei Botoşani, lt.col. Petrea-Cornel Titiliuc, membri ai Asociaţiei Cultul Eroilor „Regina Maria” precum şi botoşăneni care au dorit să aducă omagii eroilor. 

"Tuturor le mulţumim că ne-au fost alături şi de această dată şi au demonstrat, o dată în plus, că Eroii Neamului au parte de glorie eternă", transmite Cancelaria Prefectului.
















 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Fuego: ”Iubesc Moldova pentru că o parte din familia mea e născută aici, la Botoșani”

astăzi, 15:03
149

“Cânt mereu cu drag pentru moldoveni, pentru că tatăl meu e din județul Botoșani, dar a plecat în Ardeal când avea 4 anișori. Bunicul meu a luptat la Mărășești-Oituz&r...

Botoșănean adus sub escortă din Austria, băgat direct în penitenciar!

astăzi, 14:01
89

Printre cele 9 persoane se află și un bărbat în vârstă de 31 de ani, din Botoșani.Botoșăneanul era dat în urmărire internațională pentru săvârşirea de infracţi...

Moarte cruntă pentru un șofer român în Belgia, chiar sub ochii soției. Cineva a aruncat un capac de canalizare în cabina TIR-ului!

astăzi, 12:35
684

Șoferul român de TIR a fost victima unui act șocant de violență petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, 11 mai 2024, când cabina sa a fost lovită de un capac de cana...