Fara datorii, dar in vremuri austere!

Primaria Botosani a incheiat anul 2008 cu o executie bugetara foarte buna, fara restante. Facturile pe luna decembrie vor fi achitate din bugetul pe anul in curs.

Guvernul are, se pare, cele mai mari datorii, la nivelul municipiului Botosani fiind de achitat facturi restante pana in luna martie catre firme pe anumite programe de mediu, constructii de locuinte si alte capitole.

Firmele au efectuat lucrari si au emis facturi catre ministere care inca nu sunt achitate. Sunt firme care au de incasat peste 10-15 miliarde lei vechi de la ministere. Exista obligativitatea ca pana in martie aceste facturi sa fie achitate pentru ca altfel firmele intra in incapacitate de plata. Inevitabil se ajunge la somaj, vor disparea locuri de munca, noi vom incasa mai putini bani la bugetul local si de aici porneste o intreaga morisca, a declarat viceprimarul Florin Ghiorghita.

Anul trecut Guvernul a directionat fondurile catre pomeni electorale si nu spre furnizori si executantii de lucrari. Pe acestia i-a lasat pentru anul acesta, a precizat Florin Ghiorghita.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
866

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
273

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
231

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...