Dupa primul tur de scrutin al alegerilor prezidentiale, au fost descoperite si primele nereguli!

Dupa primul tur de scrutin al alegerilor prezidentiale, au fost descoperite si primele nereguli!

 Cristian Roman, prefectul judetului Botosani  

Prefectul judetului Botosani a facut publice, in cursul zilei de luni, primele neregului descoperite dupa primul tur de scrutin din data de 22 noiembrie.

Astfel, potrivit prefectului Cristian Roman, de la 56 de sectii de votare lipsesc listele electorale permanente, in acest sens fiind informat printr-o adresa si Biroul Judetean de Administrare a Bazelor de Date privind Evidenta Persoanelor.

"In acele liste electorale permanente sunt toate datele personale ale cetatenilor. Ma intreb ce vor face cu aceste liste, care trebuiau predate odata cu buletinele de vot. Am inteles ca unii primari deja s-au folosit de aceste liste, si ar vrea sa le atrag atentia ca suntem cu ochii pe ei. Problema mea e sa atrag atentia tuturor privind respectarea legii", a declarat Cristian Roman.

Mai mult decat atat, prefectul judetului a spus ca la sectia numarul 222, din Cosula, sunt trei procese verbale din primul tur de scrutin care sunt semnate de membrii comisiei, in alb, intrucat rezultatele alegerilor nu sunt trecute.

"Nu as vrea sa cred ca s-a facut o cardasie in acest sens, dar este clar o nerespectare a legii si impreuna cu reprezentantii Biroului Electoral Judetean vom trimite aceste exemplare in original organelor competente sa verifice acest lucru, adica Parchetului si Politiei. Aceste materiale au ajuns la noi, intrucat au fost aruncate cu neglijenta in materialele care ar fi trebuit predate odata cu stampilele. Imi reprosez faptul ca am acceptat toate propunerile primarilor, am vrut sa fie deschis, democratic si iata rezultatul", a conchis prefectul.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Câte clase trebuie să ai ca să poți conduce o mașină, ce spune legea!

Vineri, 26 Iulie 2024
753

Prin urmare, toți cursanții trebuie să citească și să rețină prevederile din legea circulației. Iar la finalul pregătirii, susțin un examen teoretic, în cadrul căruia răspund la &ic...

Șoferi din Suceava, prinși pe drumurile din Botoșani cu lemne transportate ilegal!

Vineri, 26 Iulie 2024
70

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deține documente legale pentru cantitatea de 1,5 metri cubi material lemnos transportată, motiv pentru care a fost sancțion...

Invitatul de la Știri cu Gelu Graur: ”Cea mai frumoasă perioadă din an este atunci când sunt pe două roți, împreună cu soția mea!”

Vineri, 26 Iulie 2024
295

Pasiune, adrenalină, călătorii rapide, dar și riscuri în trafic, deseori teribilism și, din păcate, uneori tragedii. În Botoșani, în fiecare lună, zeci de persoane obțin per...