Drum din Botoșani degradat din cauza traficului greu, drumarii cer sprijinul prefectului și al ISCTR!

Apel la respectarea restricțiilor de tonaj pe DN 29B, Botoșani – Dorohoi, DRDP solicită Instituției Prefectului - Județul Botoșani și ISCTR – Inspectoratul Teritorial sprijinul în vederea intensificării controalelor.

Drum din Botoșani degradat din cauza traficului greu, drumarii cer sprijinul prefectului și al ISCTR!

În urma multiplelor sesizări venite din partea participanților la trafic privind pericolul degradării DN 29B, Botoșani – Dorohoi, din cauza traficului greu, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași solicită Instituției Prefectului - Județul Botoșani și ISCTR – Inspectoratul Teritorial sprijinul în vederea intensificării controalelor pentru respectarea limitelor masei totale maxime admise pe acest sector de drum, respectiv de 7,5 tone/osie (maximum 40 tone/autovehicul).

”Menționăm faptul că în perioada 2022 – 2023, pe sectorul DN 29B, Botoșani – Dorohoi, DRDP Iași a executat lucrări de întreținere periodică – covoare asfaltice, lucrări aflate în perioada de garanție.  Nerespectarea restricțiilor de tonaj impuse poate conduce însă la pierderea garanției de trei ani oferite de constructor”, transmit reprezentanții DRDP Iași.

Drept urmare, pentru evitarea oricăror deteriorări ale îmbrăcăminții rutiere, DRDP Iași lansează un apel către conducătorii auto de a respecta restricțiile de tonaj impuse, dar și către instituțiile menționate - Instituția Prefectului Botoșani și ISCTR - de a intensifica acțiunile de control, în vederea respectării restricțiilor instituite și de utilizare în bune condiții a sectoarelor de drum național de pe raza județului Botoșani. 

Solicitarea este formulată în baza Protocolului de colaborare CNAIR SA – ISCTR nr. 92/27125 – 9156 din 8 mai 2020, în vederea atribuțiilor specifice pe linia inspecției și a controlului respectării reglementărilor naționale și internaționale cu privire la circulația vehiculelor rutiere, cu respectarea limitelor maxime admise ale maselor și/sau dimensiunilor pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi aflate în administrarea CNAIR SA.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănenii din Spania vor putea primi dublă cetățenie!

Sâmbătă, 2 Martie 2024
135

Acordarea dublei cetățenii pentru românii care trăiesc în Spania va deveni realitate „în curând”, susține premierul Marcel Ciolacu, în urma unei înt...

ÎPS Teofan vine la Botoșani pentru a boteza cel de-al cincilea copil al unui preot din județ!

Sâmbătă, 2 Martie 2024
1155

Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, va fi prezent duminică, 3 martie, în județul Botoșani.ÎPS Teofan va sluji Sfânta Liturghie la Biserica &...

Luni începe simularea examenului de Bacalaureat. Participă peste 146.000 de elevi din întreaga țară!

Sâmbătă, 2 Martie 2024
100

Elevii de clasa a XII-a și a XIII-a seral încep luni simularea examenului de Bacalaureat. Simularea se va organiza în peste 1.320 de unități de învățământ și va implica ...