Drum din Botoșani degradat din cauza traficului greu, drumarii cer sprijinul prefectului și al ISCTR!

Apel la respectarea restricțiilor de tonaj pe DN 29B, Botoșani – Dorohoi, DRDP solicită Instituției Prefectului - Județul Botoșani și ISCTR – Inspectoratul Teritorial sprijinul în vederea intensificării controalelor.

Drum din Botoșani degradat din cauza traficului greu, drumarii cer sprijinul prefectului și al ISCTR!

În urma multiplelor sesizări venite din partea participanților la trafic privind pericolul degradării DN 29B, Botoșani – Dorohoi, din cauza traficului greu, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași solicită Instituției Prefectului - Județul Botoșani și ISCTR – Inspectoratul Teritorial sprijinul în vederea intensificării controalelor pentru respectarea limitelor masei totale maxime admise pe acest sector de drum, respectiv de 7,5 tone/osie (maximum 40 tone/autovehicul).

”Menționăm faptul că în perioada 2022 – 2023, pe sectorul DN 29B, Botoșani – Dorohoi, DRDP Iași a executat lucrări de întreținere periodică – covoare asfaltice, lucrări aflate în perioada de garanție.  Nerespectarea restricțiilor de tonaj impuse poate conduce însă la pierderea garanției de trei ani oferite de constructor”, transmit reprezentanții DRDP Iași.

Drept urmare, pentru evitarea oricăror deteriorări ale îmbrăcăminții rutiere, DRDP Iași lansează un apel către conducătorii auto de a respecta restricțiile de tonaj impuse, dar și către instituțiile menționate - Instituția Prefectului Botoșani și ISCTR - de a intensifica acțiunile de control, în vederea respectării restricțiilor instituite și de utilizare în bune condiții a sectoarelor de drum național de pe raza județului Botoșani. 

Solicitarea este formulată în baza Protocolului de colaborare CNAIR SA – ISCTR nr. 92/27125 – 9156 din 8 mai 2020, în vederea atribuțiilor specifice pe linia inspecției și a controlului respectării reglementărilor naționale și internaționale cu privire la circulația vehiculelor rutiere, cu respectarea limitelor maxime admise ale maselor și/sau dimensiunilor pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi aflate în administrarea CNAIR SA.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Florin Piersic, dus de urgență cu elicopterul SMURD la București! Care este starea de sănătate a marelui actor

astăzi, 07:34
67

Actorul se afla internat la Institutul Inimii „Dr. Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca.Managerul spitalului din Cluj-Napoca a declarat, pentru Cluj24, că transferul actorului a fost u...

Copii opăriți cu ciorbă în a doua zi de Paști, unul dintre ei transferat la Iași cu arsuri pe corp!

astăzi, 07:15
162

Momente cumplite pentru o familie din Botoşani, în a doua zi de Paşti. Doi fraţi, de 2 şi 3 ani, s-au opărit cu ciorbă clocotită. Unul dintre copii a fost trimis de urgenţă la Iaşi....

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Apostol şi Evanghelist Ioan Teologul; Sfântul Cuvios Arsenie cel Mare (Harţi)

astăzi, 07:00
21

Trecerea la Domnul a Sfântului Apostol şi Evanghelist Ioan se prăznuieşte în fiecare an la 26 septembrie, zi în care s-a arătat pe larg şi viaţa sa deosebită. Astăzi, cinstim...