Două comune din județ primesc câte 15.000 de euro de la Uniunea Europeană, pentru internet public

Două comune din județul Botoșani vor avea internet wireless gratuit, cu acoperire pe întreaga arie, finanțat de Uniunea Europeană. Acestea vor primi câte 15.000 de euro pentru a monta routere de internet în regim public.

Este vorba despre comunele Lunca și Frumușica, desemnate printre cele 142 de unități administrativ-teritoriale din România care beneficiază de programul WiFi4EU, ajuns la cea de a treia etapă.

Nu mai puțin de 26,7 milioane de euro reprezintă bugetul total de implementare a proiectului, stabilit de Comisia Europeană. La nivel național, peste 11.000 de comunități, rurale sau urbane, au depus cereri pentru a fi incluse în program.

În etapele precedente, la nivel european, un cumul de 6.200 de UAT-uri au primit bani pentru internet, însumând 93 de milioane de euro. Atât cele 28 de state membre UE, cât și Norvegia și Islanda sunt eligibile pentru a se înscrie în programul Comisiei, care promovează accesul gratuit la internet în spații publice.

Următoarea etapă a proiectului va începe în 2020, urmărindu-se a se instala, treptat și echilibrat geografic, internet gratuit în întreaga Uniune și nu numai.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Eduard Florescu a semnat! Unde va evolua fotbalistul!

astăzi, 16:00

Mai exact din Kazakhstan. ”Am avut o discuție cu el, m-a rugat să-l las să plece”, a spus patronul lui FC Botoșani, Valeriu Iftime, pentru Sport.ro. Din sursele Sport.ro, Eduard Flo...

Mii de botoșăneni îndemnați să îți facă rezerve de apă pentru joi, Nova Apaserv: ”Ne cerem scuze față de abonați!”

astăzi, 15:46

Pentru efectuarea lucrărilor de remediere a unei avarii survenite pe conducta de alimentare apă cu diametrul de 375 mm, localizată în zona intersecției străzii Nicolae Iorga cu Bulevardul M...

Un fermier din Botoșani renunță la sfecla de zahăr: ”În doi ani avut pierderi de 190.000 de euro!”

astăzi, 14:45

Inginerul Neculai Dulceanu administrează o fermă de 600 de hectare, arabil și pășune, în comuna Hăneşti, județul Botoșani, acesta fiind unul dintre fermierii ale căror culturi au fost ...