Două comune din județ primesc câte 15.000 de euro de la Uniunea Europeană, pentru internet public

Două comune din județ primesc câte 15.000 de euro de la Uniunea Europeană, pentru internet public

Două comune din județul Botoșani vor avea internet wireless gratuit, cu acoperire pe întreaga arie, finanțat de Uniunea Europeană. Acestea vor primi câte 15.000 de euro pentru a monta routere de internet în regim public.

Este vorba despre comunele Lunca și Frumușica, desemnate printre cele 142 de unități administrativ-teritoriale din România care beneficiază de programul WiFi4EU, ajuns la cea de a treia etapă.

Nu mai puțin de 26,7 milioane de euro reprezintă bugetul total de implementare a proiectului, stabilit de Comisia Europeană. La nivel național, peste 11.000 de comunități, rurale sau urbane, au depus cereri pentru a fi incluse în program.

În etapele precedente, la nivel european, un cumul de 6.200 de UAT-uri au primit bani pentru internet, însumând 93 de milioane de euro. Atât cele 28 de state membre UE, cât și Norvegia și Islanda sunt eligibile pentru a se înscrie în programul Comisiei, care promovează accesul gratuit la internet în spații publice.

Următoarea etapă a proiectului va începe în 2020, urmărindu-se a se instala, treptat și echilibrat geografic, internet gratuit în întreaga Uniune și nu numai.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
53

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...

ISU Botoșani, îndemn la respectarea regulilor de prevenire a incendiilor cu ocazia pregătirilor de Paște!

astăzi, 13:17
21

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit. De aceea, ISU Botoșani recomandă:- Nu lăsaţi mâncarea pe...

Expoziție-concurs dedicată Sărbătorilor Pascale la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 12:16
41

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” (Filiala Primăverii) Botoșani invită iubitorii de frumos să admire expoziția - concurs  „Lumină din lumină".Organizată d...