Directorii unitatilor scolare din municipiu, criticati dur de primarul Catalin Flutur!

Directorii unitatilor scolare din municipiu, criticati dur de primarul Catalin Flutur!

 Catalin Flutur, primarul municipiului Botosani  

Caldura in scolile si gradinitele muncipiului Botosani a solicitat un efort bugetar mai mare decat cel necesar pentru amenajarea de strazi si parcari!

Primarul Catalin Flutur a atentionat astazi conducerile unitatilor scolare botosanene ca cheltuielile cu utilitatile au depasit, in cursul anului trecut, toate previziunile administratiei locale.

Astfel, in 2008, aproximativ 800 de miliarde de lei vechi din bugetul municipiului Botosani, adica 49 la suta, au fost folositi pentru sustinerea sistemului de invatamant.

Avand in vedere aceasta situatie, si tinand cont de criza economica actuala, municipalitatea a solicitat din partea scolilor realizarea unui grafic de consum saptamanal (incluzand consum la telefon, fax, utilitati, internet), un consum lunar, urmate de discutii trimestriale.

Primarul municipiului spune ca, in anul 2008, plata caldurii in unitatile scolare a ajuns la 72 de miliarde de lei vechi, mai mult decat municipalitatea a cheltuit pe amenajarea de strazi si parcari in Botosani!

Insist ca este o risipa! Toate scolile au fost izolate termic, am pus termopane, si totusi consumul a crescut. Sunt semnale ca, un scoli, in loc sa se inchida centrala, se deschid geamurile!, a spus Catalin Flutur.

Mai mult, Catalin Flutur si-a exprimat nemultumirea cu privire la faptul ca directorii de scoli nu declara veniturile extrabugetare rezultate din inchirieri de sali de sport, cantine sau alte spatii, mai ales ca, in conformitate cu legea, 50% din aceste venituri trebuie predate bugetului local.

Exista, insa, si directori care, pentru ca nu isi gestioneaza corect banii, ajung in cealalta extrema. Sunt scoli in care copiii ingheata de frig si stau in intuneric, sub motivul ca unitatea este nevoita sa faca economii.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
71

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
101

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
160

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...