Dan Nica propune premii pentru politistii buni si concedieri pentru cei care nu-si fac treaba

Dan Nica propune premii pentru politistii buni si concedieri pentru cei care nu-si fac treaba
Politistii care s-au comportat exemplar vor fi premiati, iar cei care nu isi fac treaba vor fi dati afara, potrivit Ministrului de Interne, Dan Nica.

Politistii romani au fost implicati in ultima perioada intr-o actiune de amploare la nivelul tarii, numita "Strada" 2009, a anuntat Ministrul de Interne. Actiunea "Strada" a inceput acum aproximativ o luna si a dus la prinderea a aproximativ 1.000 de infractori.

"Planul "Strada" 2009 a inceput in 18 februarie si am dispus sa aiba loc in toate judetele Romaniei pentru ca am fost ingrijorat de modul la care se mainfesta infractionalitatea. Am facut si facem o evaluare a modului in care se face aceasta actiune. Se pare ca in unele judete cooperarea intre politie si jandarmerie nu se desfasoara pe coordonate foarte bune. (...) Au fost prinsi aproximativ 1.000 de infractori", a precizat ministrul de Interne, citat de ziare.com.

Masurile luate de politisti au fost de organizarea de actiuni zilnice in zonele in care se stie ca exista clanuri de interlopi iar prioritatea au constat-o cei care detineau arme albe. Ministrul a precizat ca au fost dispuse controale la unitatile bancare si cele care se ocupa cu transport de bani pentru a asigura respectarea legii in domeniu.

Ministrul a adaugat ca politistii care s-au comportat exemplar in situatii limita, cum ar fi cazul politistei care l-a dezarmat pe cel care a jefuit un local (inarmat cu o surubelnita) vor fi premiati. El a mai mentionat si cazul politistului care a prins un infractor care furase elementele de siguranta ale garniturii unui tren.

"Daca acel infractor nu ar fi fost prins, ne-am fi putut confrunta cu o catastrofa cu zeci, poate chiar sute de raniti", a declarat ministrul. In ceea ce priveste persoanele care nu isi indeplinesc in mod corespunzator atributiile de serviciu, ministrul a precizat ca acestea vor fi eliminate din sistem. "Cei care nu isi fac treaba vor fi dati afara din Minister", a conchis Dan Nica.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
496

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
67

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
88

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...