Lungimea drumurilor asfaltate a crescut cu 1.638 km în 2018 comparativ cu anul anterior, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, în timp ce numărul drumurilor pietruite şi de pământ a scăzut cu peste 1.500 km. Mai mult, creşterea puternică a venit în mediul rural, unde exista şi cea mai mare nevoie de drumuri asfaltate. Spre exemplu, numărul drumurilor comunale asfaltate a crescut cu aproape 1.100 km, în timp ce consiliile judeţene au asfaltat aproape 600 km.
Pe regiuni, cea mai mare creştere a reţelei de drumuri a fost înregistrată în regiunea de dezvoltare Centru (judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu) unde reţeaua de drumuri a câştigat 107 km. La polul opus, în regiunea Vest (Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş), reţeaua a scăzut cu 27 km.
Cele mai mici creşteri au fost înregistrate în regiunile Sud-Muntenia (Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova şi Teleorman) şi Nord-Est (Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui), cu o creştere de numai 2 km - valoarea reprezintă doar extinderea reţelei totale, care include şi drumurile de pământ şi cele asfaltate, iar dacă unul de pământ a fost asfaltat, acest lucru nu este înregistrat drept creştere a reţelei totale, scrie zf.ro.