Contract de finanțare prin PNRR – Componenta C10 Fondul Local semnat pentru municipiul Botoșani

Contract de finanțare prin PNRR – Componenta C10 Fondul Local semnat pentru municipiul Botoșani

Sistemul de transport public va fi modernizat în municipiul Botoșani și va respecta rigorile privind protecția mediului înconjurător.

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), Cseke Attila, a semnat contractul de finanțare pentru unul din cele 4 proiecte depuse de Primăria

Municipiului Botoșani pe Componenta C10 – Fondul Local, din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
Este vorba de „Modernizarea transportului public la nivelul Zonei Urbane Funcționale a Municipiului Botoșani - orașul Bucecea, prin achiziția de autobuze ecologice”. 

În valoare de 41,7 milioane de lei, contractul de finanțare prevede achiziția a 11 autobuze electrice, 13 stații de încărcare lentă la autobază și 4 stații de încărcare rapidă pe traseu.

„Deocamdată semnăm acest contract, urmând ca și celelalte contracte de finanțare să fie pregătite întrucât municipiului Botoșani i-au fost aprobate toate cele 4 proiecte depuse pe Componenta C10”, a menționat primarul Cosmin Andrei. 

Toate acestea însumează 84,2 milioane de lei și se referă, pe lângă cel de modernizare a transportului public, și la:

-Rețea de stații inteligente și modernizarea transportului public la nivelul Zonei Urbane Funcționale a Municipiului Botoșani – orașul Bucecea, în valoare de 7 milioane de lei (stații de autobuz dotate cu totemuri digitale, 10 automate de emitere tichete calatorii/ încărcare carduri, software e-ticketing, software informare călători)

-Locuințe pentru tineri care provin din grupuri / comunități vulnerabile la nivelul municipiului Botoșani, în valoare de 23,8 milioane de lei (construcția a 16 garsoniere, 32 de apartamente de 2 camere și 16 apartamente cu 3 camere)

-Susținerea transportului alternativ prin realizarea unui circuit de piste de biciclete la nivelul municipiului Botoșani, în valoare de 11,7 milioane de lei (amenajarea a 11 kilometri de piste pentru biciclete).

(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A intrat în vigoare legea care interzice modificarea neautorizată a kilometrajului unei maşini

Luni, 29 Mai 2023
106

A intrat în vigoare, de astăzi, legea care interzice modificarea neautorizată a kilometrajului unei maşini şi obligă operatorii economici să raporteze către Registrul Auto Român, du...

10.000 de mame primesc vouchere de 2.000 lei pentru produse de îngrijire

Luni, 29 Mai 2023
90

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a efectuat luni plăţile aferente trusourilor pentru nou-născuţi pentru un număr total de aproximativ 10.000 de beneficiari cupluri mamă ...

Femeie bătută de soț în plină stradă, salvată de jandarmi

Luni, 29 Mai 2023
257

În ultima zi a săptămânii trecute, jandarmii săvinenii i-au întocmit unui bărbat în vârstă de 47 de ani actele de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspec...