Consilierii au votat: Zilele municipiului Botoșani vor fi organizate și în acest an!

Proiectul pentru aprobarea organizării evenimentului „Zilele municipiului Botoșani” a fost un subiect pe cât se poate de controversat. Data propusă pentru organizarea evenimentului nu a fost agreată de toți consilierii, dovadă că aleșii locali au fost convocați într-o ședință extraordinară pentru a vota din nou proiectul, după ce prima dată l-au respins.

Consilierii au votat: Zilele municipiului Botoșani vor fi organizate și în acest an!

Joi, la ora 11:00, consilierii locali au fost convocați în ședință extraordinară de primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, care s-a desfășurat prin mijloace electronice, potrivit dispoziției primarului.

Pe ordinea de zi, la punctul numărul trei s-a aflat și proiectul pentru aprobarea organizării evenimentului „Zilele municipiului Botoșani”. Acest proiect a fost supus votului consilierilor a doua oară, deoarece prima dată nu a trecut de votul aleșilor locali.

În ședința ordinară a Consiliului Local de la finalul lunii martie, Raluca Curelariu, consilier local din partea USR, a depus un amendament la acest proiect, motivând că dacă nu se organizează festival în post, nici în campanie să nu se organizeze. Atunci amendamentul nu a trecut de votul colegilor din plenul CL, dar nici proiectul de sine stătător.

Nici în ședința extraordinară de joi, 11 aprilie, Raluca Curelariu nu s-a lăsat și a depus și de această dată un amendament la acest proiect. A mai fost depus un amendament de către Marian Murariu.

Amendamentul Ralucăi Curelariu propunea organizarea evenimentului în perioada 14 – 16 iunie, fix după alegerile locale din 9 iunie, iar cel al lui Marian Murariu între 26 și 28 iulie.

Supuse separat votului consilierilor, amendamentele nu au fost aprobate. După a fost supus la vot proiectul de sine stătător, care a trecut cu 12 voturi pentru, 8 împotrivă și 3 abțineri.

Astfel, zilele municipiului Botoșani vor avea loc în perioada 9 – 12 mai, chiar în debutul campaniei electorale, la Cornișa Aqua Park&Sports. Pentru organizare se alocă suma de 500.000 de lei, bani din bugetul local.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

astăzi, 10:17
623

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
5229

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1287

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...