Conducerea Instituţiei Prefectului, la recepţia a trei grădiniţe în judeţ! FOTO

Conducerea Instituţiei Prefectului, la recepţia a trei grădiniţe în judeţ! FOTO

Trei comunităţi botoşănene se vor putea bucura de grădiniţe noi, cu câte trei grupe, construite printr-un program al Guvernului României, cu finanţare de la Banca Mondială. Reprezentanţii Guvernului în teritoriu au fost prezenţi la recepţiile lucrărilor, alături de comisiile numite prin ordin de către Unitatea de Management al Proiectelor pentru Modernizarea Reţelei  Şcolare şi Universitare din cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale.

Astfel, prefectul Dan Şlincu a participat la recepţia grădiniţei din Cristineşti, iar subprefectul Daniela Lozneanu la recepţia unităţilor de învăţământ timpuriu din Draxini, comuna Băluşeni, şi Broscăuţi.

În toate cele trei cazuri, autorităţile locale au pus la dispoziţie terenul pe care s-au construit grădiniţele şi partea de utilităţi, urmând ca după recepţia lucrărilor de interior, să continue cu amenajarea curţilor şi a spaţiilor de joacă exterioare.

Inaugurarea propriu-zisă a celor trei unităţi va avea loc la începutul anului şcolar viitor, atunci când micii beneficiari sunt aşteptaţi la grupe.

„Consider că educaţia este definitorie pentru viitorul unei ţări şi nu cred că mediul rural ar trebui să fie dezavantajat în vreun fel faţă de urban. Şi copiii din rural merită grădiniţe noi, cu grupuri sanitare interioare”, a spus prefectul Dan Şlincu.  (Comunicat de presa) 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Românii condamnați pentru trafic de droguri vor fi înscriși într-un registru național. Alina Gorghiu, ministrul justiției:”Considerăm că astfel de persoane trebuie monitorizate mai atent de statul român.”

Luni, 4 Martie 2024
60

Parlamentul a votat marți înființarea registrului național al traficanților de droguri. Vor­bim despre o bază de date administrată de poliție care va conține numele tuturor româ...

Peste 400 de locuri de muncă vacante la AJOFM Botoșani

Luni, 4 Martie 2024
391

Ofertă generoasă de locuri de muncă în Botoșani, la începutul lunii martie 2024: 427 de locuri de muncă sunt puse la dispoziția botoșănenilor interesați.Pentru absolvenții de...

Dispozitive de măsurare a vitezei, amplasate în locuri vizibile, semafoare în zone cu risc de acidente: propuneri de modificare a legislației rutiere

Luni, 4 Martie 2024
134

Senatul a adoptat tacit, luni, 4 martie 2024, o propunere legislativă de modificare a OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice prin care amplasarea radarelor pentru măsurarea vitez...