Comuna Mihai Eminescu vrea să devină membru fondator al „Țării de Sus”

Comuna Mihai Eminescu vrea să devină membru fondator al „Țării de Sus”

Comuna Mihai Eminescu se va alătura Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Țara de Sus”, în calitate de membru fondator. Anunțul a fost făcut de către consilierul județean Ionuț Gireadă, fost administrator public al comunei și nepotul Anetei Gireadă, primarul unității administrativ-teritoriale.

”Voiam să vă informez că cei de la comuna Mihai Eminescu vor să facă parte din membrii fondatori ai acestei asociații și, pe data de 30, să emitem o hotărâre de Consiliu, pentru participare. Aș vrea să fie consemnată în procesul verbal ca amendament la hotărâre”, a spus Ionuț Gireadă, reprezentant al comunei Mihai Eminescu.

Amendamentul a fost formulat ulterior aprobării proiectului de includere a Consiliului Județean Botoșani în cadrul acestei forme de obținere a unor fonduri guvernamenatale pentru direcții de investiții de mai toate tipurile, Consiliul contribuind cu suma de 10.000 de lei la capitalul inițial al acestei asociații. De altfel, amintim că CJ Botoșani este unicul Consiliu implicat în fondarea ONG-ului dintre cele ale județelor Iași, Suceava și Botoșani.

Înainte ca proiectul, respins în forma inițială, în ședința din luna august, și completat cu datele omise atunci în documentare, să fie validat în cvorum, vicepreședintele Dorin Birta a ținut să sublinieze că orice UAT este binevenit în cadrul „Țării de Sus”.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
15

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...

O nouă serie de voluntari pregătită să participe la misiuni, alături de pompierii botoșăneni! (foto)

astăzi, 17:21
53

32 de botoșăneni, cu vârste cuprinse între 16 – 52 de ani, sunt pregătiți să participe la misiuni, alături de pompieri. Aceștia au finalizat primele două etape din cadrul pro...

Un polițist din Botoșani a cheltuit banii furați de la un bătrân, pe care tâlharii îi restituiseră!

astăzi, 15:34
335

Curtea de Apel Suceava l-a condamnat definitiv pe Ionuț-Cezar S., agent de poliție judiciară la Secția de Poliție Rurală nr. 1 din Botoșani, la doi ani de închisoare cu suspendarea execut...