Botoșani: Clădire monument istoric salvată de pompieri, lăsată pradă gunoaielor! FOTO

Botoșani: Clădire monument istoric salvată de pompieri, lăsată pradă gunoaielor! FOTO

În intervalul 15 - 24 martie, polițiștii locali au continuat activitățile de identificare a persoanelor care abandonează deșeurile pe domeniul public al municipiului Botoșani și a celor care nu asigură igienizarea terenurilor/clădirilor deținute.

Astfel, au fost aplicate 23 de sancțiuni cu amendă în cuantum total de 4000 lei, pentru abandonarea deșeurilor menajere pe spațiul verde/alte locuri decât cele special amenajate. Acțiunile au fost desfășurate în strada Săvenilor, parcul din strada Primăverii, strada 1 Decembrie, strada Marchian.

În ciuda sancțiunilor aplicate, cetățenii municipiului ignoră prevederile legale abandonând în continuare deșeuri menajere pe domeniul public, creând un aspect insalubru orașului.

De asemenea, a fost dispusă sancționarea proprietarilor imobilului situat în str. Maxim Gorki nr. 13 - cu amenzi în cuantum total de 3600 lei, pentru neasigurarea igienizării clădirii, aceasta având un aspect insalubru, constituind un focar de infecție. Amintim că este vorba despre o clădire datând de la mijlocul sec. XIX, aflată pe Lista monumentelor istorice din județul Botoșani (cod BT-II-m-B-01889). La începutul lunii secptembrie 2018, pompierii au intervenit pentru a lichida un incendiu care cuprinsese clădirea (detalii aici), focul fiind declanșat, cel mai probabil, de către persoanele fără adăpost. 

"Poliția Locală a Municipiului Botoșani face un apel către locuitorii orașului să respecte obligațiile pe care le au cu privire la regulile de salubrizare și de menținere a curățeniei în locurile publice (căi de acces, piețe, parcuri, locuri de joacă pentru copii, baze sportive, școli și alte zone publice), pe raza administrativ teritorială a municipiului", este mesajul reprezentanților Poliției Locale Botoșani.



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

astăzi, 21:14
284

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
320

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
197

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...