Adio, radare ascunse! Bun venit, panouri de avertizare!

Adio, radare ascunse! Bun venit, panouri de avertizare!

Comisia juridică și Comisia pentru transporturi ale Camerei Deputaților sunt gata să dea undă verde proiectului de lege pentru modificarea art. 109 din Codul Rutier.

Proiectul prevede, printre altele, amplasarea unor panouri de presemnalizare a radarelor cu 500-1.000 de metri înainte de locul în care este poziționat echipajul de poliție.

Polițiștii nu vor mai avea voie să monteze aparate de radar pe mașini neinscripționate, potrivit unei completări aduse amendamentului. Acestea trebuie să fie poziționate vizibil și să fie inscripționate cu însemnele oficiale ale Poliției Române, informează auto-bild.ro.

De asemenea, polițiștii care folosesc dispozitivele radar de tip pistol nu le vor mai putea folosi în același regim ca până acum. Ei vor avea permisiunea să le utilizeze în misiune dacă se află la cel mult zece metri de mașina de poliție, care trebuie să fie vizibilă participanților la trafic.

Această lege a stârnit ropote de aplauze în rândul șoferilor vitezomani, polițiștii fiind obligați să comunice administratorului drumului public unde aceștia urmează să-și desfășoare activitatea. În urma colaborării dintre instituții, urmează amplasarea panourilor de avertizare cu 500-1000 m înainte de poziția agenților.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
96

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
598

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
207

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...