Adio, radare ascunse! Bun venit, panouri de avertizare!

Adio, radare ascunse! Bun venit, panouri de avertizare!

Comisia juridică și Comisia pentru transporturi ale Camerei Deputaților sunt gata să dea undă verde proiectului de lege pentru modificarea art. 109 din Codul Rutier.

Proiectul prevede, printre altele, amplasarea unor panouri de presemnalizare a radarelor cu 500-1.000 de metri înainte de locul în care este poziționat echipajul de poliție.

Polițiștii nu vor mai avea voie să monteze aparate de radar pe mașini neinscripționate, potrivit unei completări aduse amendamentului. Acestea trebuie să fie poziționate vizibil și să fie inscripționate cu însemnele oficiale ale Poliției Române, informează auto-bild.ro.

De asemenea, polițiștii care folosesc dispozitivele radar de tip pistol nu le vor mai putea folosi în același regim ca până acum. Ei vor avea permisiunea să le utilizeze în misiune dacă se află la cel mult zece metri de mașina de poliție, care trebuie să fie vizibilă participanților la trafic.

Această lege a stârnit ropote de aplauze în rândul șoferilor vitezomani, polițiștii fiind obligați să comunice administratorului drumului public unde aceștia urmează să-și desfășoare activitatea. În urma colaborării dintre instituții, urmează amplasarea panourilor de avertizare cu 500-1000 m înainte de poziția agenților.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Dorohoianca de 10 la Bacalaureat, după contestații: „Este nevoie de foarte multă determinare”

astăzi, 18:24
121

La nivelul județului Botoșani, după rezolvarea contestațiilor, șapte candidați au obținut media 10, printre care și o elevă din Dorohoi.Anamaria-Adelina Gîrțu a învățat la ...

De sâmbătă, comunicarea hotărârilor din procesele civile se va face, din oficiu, prin e-mail

astăzi, 18:15
104

În cazul deciziilor luate de instanțele civile, comunicarea lor urmează să se facă, începând de sâmbătă, în primă fază, prin e-mail, potrivit unei legi oficializa...

Atenţionare de călătorie: În Bulgaria au intrat în vigoare noi prevederi referitoare la taxele de drum

astăzi, 14:02
305

În Bulgaria, începând cu luna iulie, au intrat în vigoare noi prevederi referitoare la taxele de drum (TOLL) pentru circulaţia autovehiculelor de transport marfă şi pasageri...