500 de case din intreg judetul ar putea fi demolate de stat!

500 de case din intreg judetul ar putea fi demolate de stat!

 In cazul unor noi inundatii, nu vor fi reconstruite casele care nu aveau autorizatie!  

Potrivit unui raport realizat de Inspectoratul Judetean in Constructii, aproximativ 1350 de case sunt construite in zone cu risc de inundatii. Dintre acestea, aproape 500 nu au autorizatie de construire.

Soarta caselor fara autorizatie va fi hotarata de primarii, sefii administratiilor locale trebuind sa hotarasca daca acestea vor fi demolate sau nu.

Noi am trimis situatiile la primariile comunelor unde s-au semnalat constructii ridicate ilegal, dar primarii acum au probabil altceva de facut. Asteptam sa treaca alegerile si vom lua analiza foarte in detaliu aceasta problema, pentru ca rolul Prefecturii nu este sa faca locuinte la sinistrati, mai ales la cei care si-au construit case ilegal. Acolo unde omul si-a construit casa avand autorizatie de constructie la mana, nici nu se pune problema, vor fi sprijiniti, daca va fi cazul, a declarat Gheorghe Sorescu, prefectul judetului Botosani.

Cele mai multe case construite pe terenuri care prezinta risc de inundatii sunt in localitatile Baluseni si Leorda.

De asemenea, tot in zone cu risc de inundatii se afla 9 scoli si gradinite, 20 de obiective social-administrative, 55 de unitati de productie, 315 kilometri de drumuri, 49 kilometri retea de alimentare cu apa, 36 electrice, 161 de poduri si podete.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean sancționat la Botoșani cu 2.000 de lei și material lemnos confiscat!

astăzi, 11:08
15

În cursul zilei de joi,18 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au  oprit pentru control, pe drumul public din comuna Tudora, o autout...

Campanie antidrog a specialiștilor CPECA în mai multe școli din județul Botoșani, ce informații au primit elevii! (Foto)

astăzi, 10:05
28

Săptămâna aceasta, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat, la Colegiului Național ,,...

Atenție la condițiile de trafic! Cod galben de ceață în mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 09:21
55

Meteorologii au emis un Cod galben de ceață pentru localitățile: Dorohoi, Hudești, Coțușca, Suharău, Havârna, Vorniceni, Rădăuți-Prut, Ibănești, Șendriceni, Cristinești, Avrămeni...