100 de botosaneni vor sa intre in posesia unor suprafete de lacuri!

100 de botosaneni vor sa intre in posesia unor suprafete de lacuri!
Din cele 190 cereri pe care Prefectura le mai are de solutionat la Legea 247/2005, o situatie deosebita se inregistreaza la Ibanesti, unde peste 100 de persoane solicita sa intre in posesia unor suprafete de lacuri, pe vechiul amplasament.

Au fost comisii la fata locului, iar in unele cazuri, portiunea de luciu de apa era chiar in mijlocul iazului. Li s-a facut oferta sa ia in alta parte, insa nu toti au agreat ideea.

Daca la Obstea Dracsani sunt probleme fiindca nu se poate restitui proprietatea pe vechiul amplasament din cauza ca iazul Dracsani este de interes national, la Ibanesti nu se pune problema.

La Sulita, iazul Dracsani este de interes national pentru atenuarea viiturilor si regularizarea raului Sitna ca altfel se pot provoca inundatii in aval pana la Iasi. La Ibanesti nu e cazul, concesiunea poate sa cada in fata proprietatii. Sunt lucii de apa aflate in proprietatea Agentiei Domeniului Statului, dar nu sunt de interes national. Insa multi nu mai au acte care sa dovedeasca proprietatea, a declarat subprefectul David Salgau.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

astăzi, 21:18
15

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

astăzi, 21:07
27

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

astăzi, 20:22
123

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...