Zeci de tone de materiale, pentru casele sinistratilor, au disparut din depozite!

In urma inventarului facut de comisia constituita prin ordin al prefectului, in ceea ce priveste materialele destinate constructiei caselor sinistratilor, s-a descoperit ca o parte dintre acestea au disparut, din depozitele din Dorohoi.

Este vorba de aproape 24 de tone de armatura, aproape 1.000 de metri cubi de cherestea, peste 3.200 de metri cubi de nisip, peste 12.500 de caramizi, aproape 5.000 de metri patrati de vata minerala, si mai bine de 5.300 de kilograme de var, care la o prima inventariere nu au mai fost gasite in depozite.

In ceea ce priveste documentele, in urma verificarilor s-a constatat ca gestionarii nu au prezentat la timp toate documentele de iesire din gestiune, declaratiile de inceput inventar nu au fost completate total sau partial de catre gestionari, cu datele solicitate in formular (nu au fost trecute ultimele documente de intrare sau iesire din gestiune, nu s-a specificat faptul ca au eliberat sau nu bunuri fara documente legale, au sau nu au plusuri/minusuri in gestiune), gestionarii nu au prezentat documentele justificative pentru cantitatile lipsa la inventar, iar din analiza centralizatoarelor cu materiale distribuite persoanelor fizice si firmelor de constructii s-a constatat ca unele materiale au fost distribuite peste sau sub necesarul stabilit.

De asemenea, pentru materialele distribuite nu exista corespondenta cu persoanele fizice sau firmele de constructii in vederea restituirii materialelor distribuite in plus.

“Comisia a facut niste verificari, prin sondaj, in teren si s-a constatat ca sunt minusuri. Vom sesiza institutiile abilitate, care vor fi in masura sa stabileasca ce s-a intamplat acolo", a spus prefectul Cristian Roman.

Situatia de la Dorohoi va fi adusa si in atentia Politiei, a Parchetului, a Garzii Financiare si a Curtii de Conturi.

“La nivelul Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta s-a simtit nevoia de a face o evaluare operativa si imediata, comisia nu avea abilitati sa efectueze cercetare privind folosirea banului public. Este doar o evaluare operativa, se face acest raport si va fi transmis institutiilor abilitate. Nu vrem sa acuzam pe cineva, e o constatare operativa, asta e la prima vedere", a precizat col. Radu Anton, seful Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta Botosani.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un urs "evită" în ultima clipă să fie călcat de mașină. Imaginile care au revoltat Internetul!

astăzi, 20:30

O filmare cu un urs, aproape lovit în mod intenționat de o mașină pe o șosea din Argeş, a emoţionat internetul. Pe imagini se vede cum animalul sare speriat şi se ferește aproape î...

Două femei şi un minor, transportați la spital în urma unui accident produs într-o localitate din Botoșani! (Foto)

astăzi, 19:27

Salvatorii botoșăneni au intervenit în urmă cu puțin timp la un alt accident rutier produs în localitatea Dorobanți. În eveniment au fost implicate două autovehicule. La loc...

Ministrul Sănătății susține că mita în spitalele publice nu mai e un „fenomen atât de răspândit”: „Sunt cazuri izolate, de netolerat”!

astăzi, 19:12

Ministrul Sănătății, Alexandru Rogobete, a spus marți, că nu acceptă ca medicii din spitalele publice să pretindă mită pentru serviciile medicale. Întrebat ce va face pentru a combate ...