Zeci de sancțiuni aplicate în cadrul a două acțiuni anti-COVID

Zeci de sancțiuni aplicate în cadrul a două acțiuni anti-COVID

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, instituțiile de control din Botoșani au continuat acțiunile de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul epidemiologic actual. Au fost aplicate aproape 40 de sancțiuni, în valoare cumulată de peste 5.000 de lei, potrivit Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ).

Potrivit sursei citate, pe raza întregului județ au fost organizate două acțiuni punctuale, în sistem propriu cât și integrat, în cadrul acestora fiind controlate 55 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate și 86 de mijloace de transport.

„Echipele de control au aplicat 36 de sancțiuni contravenționale în valoare de 5.250 de lei, dintre acestea 35 de sancțiuni au fost aplicate persoanelor care nu purtau mască de protecție în locurile în care acest lucru era obligatoriu și o sancțiune pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea”, transmite Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

Reamintim faptul că la nivel național a fost instituită obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile deschise, precum și faptul că în intervalul orar 23:00-05:00 este interzisă circulația persoanelor în afara locuinței sau gospodăriei, cu unele excepții menționate în mod expres în actul normativ.

Nerespectarea acestor măsuri constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 500 la 2.500 de lei, cu posibilitatea achitării în termen de 15 zile,  a jumătate din valoarea stabilită de agentul constatator.

La acțiunile de control participă polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, precum și specialiști din cadrul Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinară, al Inspectoratului Teritorial de Muncă și al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Primarul asigură că 22 de tronsoane din periferia orașului devin șantiere anul acesta (video)

Vineri, 3 Februarie 2023
716

Zeci de străzi din periferia municipiului Botoșani vor intra anul acesta în procesul de modernizare, a anunțat primarul Cosmin Andrei, vineri, într-o conferință de presă.Potrivit...

Trei străzi de piatră intră în procesul de modernizare. S-a semnat contractul de lucrări (video)

Vineri, 3 Februarie 2023
997

Trei străzi din municipiul Botoșani devin șantiere luna aceasta. Contractul de atribuire a lucrărilor a fost semnat, vineri, de primarul Cosmin Andrei și constructorii care au câștigat lic...

Percheziții într-un dosar de braconaj cinegetic; polițiștii au aplicat amenzi de 9.000 de lei

Vineri, 3 Februarie 2023
516

Polițiștii din cadrul Secției Rurale nr. 9 Vlăsinești efectuat, pe 20 ianuarie a.c., patru percheziții la adresele unor persoane din comunele Manoleasa și Mihălășeni, bănuite de practicarea...