Zeci de sancțiuni aplicate în cadrul a două acțiuni anti-COVID

Zeci de sancțiuni aplicate în cadrul a două acțiuni anti-COVID

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, instituțiile de control din Botoșani au continuat acțiunile de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul epidemiologic actual. Au fost aplicate aproape 40 de sancțiuni, în valoare cumulată de peste 5.000 de lei, potrivit Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ).

Potrivit sursei citate, pe raza întregului județ au fost organizate două acțiuni punctuale, în sistem propriu cât și integrat, în cadrul acestora fiind controlate 55 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate și 86 de mijloace de transport.

„Echipele de control au aplicat 36 de sancțiuni contravenționale în valoare de 5.250 de lei, dintre acestea 35 de sancțiuni au fost aplicate persoanelor care nu purtau mască de protecție în locurile în care acest lucru era obligatoriu și o sancțiune pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea”, transmite Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

Reamintim faptul că la nivel național a fost instituită obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile deschise, precum și faptul că în intervalul orar 23:00-05:00 este interzisă circulația persoanelor în afara locuinței sau gospodăriei, cu unele excepții menționate în mod expres în actul normativ.

Nerespectarea acestor măsuri constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 500 la 2.500 de lei, cu posibilitatea achitării în termen de 15 zile,  a jumătate din valoarea stabilită de agentul constatator.

La acțiunile de control participă polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, precum și specialiști din cadrul Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinară, al Inspectoratului Teritorial de Muncă și al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Peste 300 de botoșăneni diagnosticați cu COVID-19. Un pacient infectat a murit pe ATI

Marţi, 4 Octombrie 2022
225

27 de botoșăneni au fost diagnosticați cu infecție COVID-19, în ultimele 24 de ore, arată datele transmise marți de Direcția de Sănătate Publică (DSP).În acest interval tempo...

Pompierii atrag atenția asupra riscurilor asociate vinului în proces de fermentare

Marţi, 4 Octombrie 2022
63

Odată cu venirea toamnei și după culegerea viilor, mulți dintre cetățeni pregătesc vinul în gospodării. În condițiile în care acesta nu este depozitat în spații cores...

Femeie răpită de fostul iubit de sub nasul actualului. Trei tineri au fost reținuți de polițiști

Marţi, 4 Octombrie 2022
705

Trei tineri de 19, 20 de ani și 30 de ani, din comuna Răchiți, au fost reținuți pentru 24 de ore, marți, fiind acuzați că au răpit o femeie, informează Inspectoratul de Poliție Județean (I...