Aceeași situație a fost și iarna trecută, când chiriașii care locuiesc în acest cămin au rămas fără căldură din cauza rău-platnicilor, fiind persoane care nu și-au achitat facturile la furnizorii de utilități chiar și de doi ani.
Dacă anul trecut situația s-a remediat în urma a numeroase demersuri făcute de Consiliul Local, printr-o reeșalonare a debitelor, acum s-a ajuns din nou în situația în care s-au acumulat datorii, care se ridică la 19.000 de lei, iar E.on nu va relua alimentarea cu gaz până când acestea nu vor fi achitate.
"Datorită restanțelor acumulate în timp și nereușind să încasez contravaloarea consumului de gaz din sezonul trecut și până în luna august, s-au acumulat niște debite la un anumit segment din cetățenii cazați în căminul Textila, deși sunt multe familii care au reușit să își achite debitele, trei sferturi sunt cu plata la zi. Sunt 22 de locatari care nu au plătit la gaz de 2-3 ani. E.on gaz a sistat furnizarea și nu reușim să obținem anumite eșalonări pentru că, fiind o firmă privată, mi se spune că nu am dat banii la timp și sistează. Pe data de 18 august s-a sistat furnizarea gazului", a precizat Ioan Balan, președintele Asociației de proprietari de la Căminul Textila.
O variantă luată în calcul a fost cea a racordării Căminului Textila la rețeaua centralizată de termoficare, dar costurile s-ar fi ridicat la 500.000 de lei.
"Sper ca săptămâna aceasta să reușim să dăm drumul la gaz. Toți banii care se încasează se dirijează către E.on Gaz. Nu se poate face debranșarea individuală, dacă debranșează zece camere în loc să scot căldura cu 1 milion vine cu două milioane și nu au nicio vină cei care plătesc la timp facturile", a mai spus președintele Asociației de proprietari.
Reprezentanții societății Locativa poartă discuții cu cei de la compania de gaz pentru a vedea cum se poate rezolva această problemă și încearcă să obțină din nou o eșalonare a datoriilor.
.jpg)