Zeci de elevi botoșăneni participă la Tabăra de vară în domeniul situațiilor de urgență

Zeci de elevi botoșăneni participă la Tabăra de vară în domeniul situațiilor de urgență
 50 de elevi de gimnaziu din judeţul Botoşani participă, în această săptămână, la una dintre cele mai inedite şi, totodată,  utile experienţe – Tabăra de vară în domeniul situaţiilor de urgenţă.

Timp de cinci zile, aceştia vor învăţa de la pompieri, medici SMURD şi voluntari de la Crucea Roşie cum să-şi protejeze propria viaţă, dar şi cum să-şi ajute semenii, atât teoretic, cât şi practic, totul sub formă de exerciţii, jocuri şi concursuri.

Unică la nivel naţional, parte a proiectului educaţional Prezent şi Viitor în Siguranţă,Tabăra de vară în domeniul situaţiilor de urgenţă, organizată de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Nicolae Iorga al Judeţului Botoşani în parteneriat cu Instituţia Prefectului Judeţului Botoşani, Consiliul Judeţean Botoşani, Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani, Societatea Naţională de Cruce Roşie – Filiala Botoşani, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Botoşani, Palatul Copiilor Botoşani – Clubul Copiilor Dorohoi, Primăria comunei Mihai Eminescu şi Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii Mihai Eminescu, a ajuns la a VI-a ediţie.

Pentru al doilea an consecutiv, este organizată la Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii Mihai Eminescu.


La festivitatea de deschidere, care a avut loc în această dimineaţă, alături de cei 50 de elevi au fost: preşedintele Consiliului Judeţean, Costică Macaleţi; directorul Cancelariei Prefectului, Emil Moga, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Mihaela Huncă; managerul Memorialuuil Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii Mihai Eminescu, Miluţă Jijie; directorul Memorialului Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii Mihai Eminescu, Daniel Tupiluş; directorul Societăţii Naţionale de Crucea Roşie – Filiala Botoşani, Eduard Măciucă; primarul comunei Mihai Eminescu, Aneta Gireată; precum şi inspectorul şef al ISU Botoşani, colonel Mihail Cristian Amarandei.

Încă din prima zi, elevii au început pregătirea pentru a face faţă unor situaţii dificile, participând la mai multe concursuri interactive şi exerciţii de evacuare în caz de cutremur, inundaţie şi incendiu.

Marţi vor participa la exerciţii demonstrative şi activităţi interactive în domeniul prevenirii incendiilor, iar miercuri sunt planificate prezentări şi concursuri din domeniul protecţiei civile.
         
Pe 4 august, elevii vor învăţa cum să comunice la 112 o situaţie de urgenţă la care ar putea fi martori, dar şi cum să acorde primul ajutor.
         
În fiecare seară vor desfăşura o serie de activităţi recreative, respectiv excursii la mănăstirile şi instituţiile culturale din judeţ, concerte de muzică populară, jocuri interactive pentru dezvoltarea spiritului de echipă, karaoke, concurs de miss şi foc de tabără.

La finalul taberei, participanţii vor fi evaluaţi cu ajutorul unui chestionar ce conţine 20 de întrebări din domeniul situaţiilor de urgenţă. Cele mai bune echipaje vor primi cupe, diplome şi medalii.
         
Elevii vor pleca din tabără pe 5 august, în jurul prânzului. 
         
O parte din costurile taberei sunt suportate de Consiliul Judeţean Botoşani.

Proiectul educaţional Prezent şi Viitor în Siguranţă se adresează elevilor din clasele V – VIII, care învaţă în şcolile din judeţul Botoşani. A debutat cu şcoala de vară în domeniul situaţiilor de urgenţă, care s-a desfăşurat în perioada  11 – 26 iulie, în subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Nicolae Iorga al Judeţului Botoşani din municipiile Botoşani şi Dorohoi, oraşele Săveni şi Ştefăneşti.

La activităţile organizate în cadrul şcolii de vară au participat peste 300 de elevi.

50 dintre aceştia, care au obţinut cele mai bune rezultate în urma evaluării,  participă la Tabăra de vară în domeniul situaţiilor de urgenţă.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
142

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
515

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
209

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...