Zeci de elemente de muniţie descoperite la Botoşani, de la începutul anului !

Zeci de elemente de muniţie descoperite la Botoşani, de la începutul anului !
În primul semestru al anului 2011, personalul specializat în misiuni de asanare pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Nicolae Iorga al Judeţului Botoşani a executat 10 misiuni pirotehnice din care 9 misiuni de cercetare, ridicare, transport şi depozitare a muniţiei rămase neexplodate şi o misiune de distrugere a muniţiei asanate.

Pe parcursul desfăşurării acestor intervenţii au fost ridicate şi transportate în poligonul Copălău: 3 grenade de mână defensive, 18 bombe şi proiectile de artilerie de diferite calibre şi 22 cartuşe de infanterie.

Aceste elemente de muniţie au fost găsite în localităţile Vorniceni, Frumuşica, Prăjeni, Săveni, Curteşti, Brăeşti, Hăneşti, Flămânzi şi Hilişeu Horia, pe timpul efectuării unor lucrări agricole şi de construcţie.

I.S.U. Botoşani a desfăşurat pe 15 iunie 2011, în poligonul militar Copălău, o acţiune de distrugere a elementelor de muniţie rămase neexplodate, descoperite pe raza judeţelor Botoşani şi Suceava de la începutul acestui an.

Operaţiunea a fost executată de o echipă de specialişti din cadrul Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă Suceava şi Botoşani.

Personalul specializat în misiuni de asanare pirotehnică a distrus 100 elemente de muniţie, atât de infanterie, cât şi de artilerie.

O parte din elementele de muniţie descoperite erau în stare activă, cu un grad ridicat de pericol la transport şi manipulare.

I.S.U. Botoşani recomandă populaţiei care descoperă muniţie rămasă neexplodată, să nu atingă aceste elemente, să nu le lovească sau să le mişte din locul în care au fost găsite, să nu încerce să demonteze componentele muniţiei sau să le ridice, transporte sau depoziteze în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi. Să anunţe I.S.U. sau Poliţia prin telefonul de urgenţă 112, pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Botoşani

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ISU Botoșani, îndemn la respectarea regulilor de prevenire a incendiilor cu ocazia pregătirilor de Paște!

astăzi, 13:17
13

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit. De aceea, ISU Botoșani recomandă:- Nu lăsaţi mâncarea pe...

Expoziție-concurs dedicată Sărbătorilor Pascale la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 12:16
34

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” (Filiala Primăverii) Botoșani invită iubitorii de frumos să admire expoziția - concurs  „Lumină din lumină".Organizată d...

ANPC atenționează: Nu cumpărați de oriunde alimente pentru masa de Paște!

astăzi, 11:20
40

Președintele interimar al ANPC, Sebastian Hotca, a explicat că unul dintre cele mai importante aspecte de care ar trebui să ținem cont este, în primul rând, locul de unde ne facem...