Weekend cu vreme urata si rece

Weekend cu vreme urata si rece
Ultimele zile ale saptamanii aduc o vreme urata si rece, iar precipitatiile se pot transforma si in lapovite si ninsori. Temperaturile vor fi scazute, iar vantul va amplifica senzatia de frig.

Sambata, in ciuda soarelui care se arata cu exceptia vestului, centrul si nordului tarii unde mai cad si ceva ploi, temperaturile raman modeste in majoritatea regiunilor. Temperaturile se vor incadra intre 13 si nu mai mult de 24 de grade. La munte insa avem deja semne iernatice, unde pot cadea lapovite si chiar ninsori. Peste toate acestea, merita sa amintim si rafalele reci ale vantului in sud-vest, nord-est si la munte.  

Frigul insista si duminica. In majoritatea regiunilor tarii vom avea parte de un final de saptamana chiar mai rece decat ar fi normal. Ceva soare zarim prin sud-vest, dar in rest, norii vor fi prezenti si ploile se vor arata mai ales prin est, in timp ce in Carpatii Orientali vom avea parte de lapovite si ninsori. Vantul este agitat in est si sud-est, ca si la munte, iar maximele anunta o zi cu valori de la 15 la cel mult 23 de grade.


Luni, temperaturile continua sa ramana sub valorile normale. In nord, centru si est vor fi nori si pe inserat incep si ploile. In rest, norii si ploile se arata mai putin, la munte, iar avem parte de lapovite si ninsori, iar vantul se simte si el. Temperaturile modeste vor porni de la 13 si vor atinge el mult 24 de grade.  

Frigul ramane cuvantul de ordine si in urmatoarele zile. Norii vor prefera sudul si sud-estul, unde inca se mai arata ploile, iar vantul mai peste zi va fi sustinut in toata tara marti, in timp ce la munte va fi de-a dreptul furios. Maximele, cum spuneam, nu promit prea mult, asa ca vorbim de valori intre 12 si cel mult 21 de grade, dar noaptea porneste cu 2 pana la cel mult 11 grade. O usoara tendinta de incalzire observam de miercuri, dar nu aceasta tendinta nu dureaza si, in plus, ploile slabe nu lipsesc cu desavarsire, preferand regiunile nordice si de la munte.  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
93

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
420

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
153

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...