Vremea se menţine frumoasă şi caldă

Vremea se menţine frumoasă şi caldă
Atât soarele, cât şi masa de aer cald, prezentă încă la noi, vor face la amiază ca temperaturile să urce la 33 de grade, ba chiar miercuri, vorbim de maxime de 34 de grade. Ploile vor fi puţine, spre munte în vest şi nord-vest marţi, iar miercuri în nord, dar în rest cerul va fi aproape senin. Soarele, de altfel, nu va ţine cont de fila din calendar, aşa că luna septembrie va debuta cu vreme însorită şi caldă în toată ţara. Un aer discret de toamnă va ajunge abia vineri în jumătatea de nord a ţării, unde aerul rece va aduce şi ceva ploi în averse, cu descărcări electrice şi vânt.

Chiar dacă ne apropiem de toamnă, vara nu pare prea hotărâtă să ne părăsească. Vremea se menţine frumoasă şi caldă şi doar în vestul şi nord-vestul ţării e posibil să plouă izolat, mai mult spre zona montană, unde ploile scurte, de vară, se vor însoţi cu descărcări electrice. Vântul nu va trece nicăieri de moderat, iar maximele termice se vor încadra între 25 de grade în estul Transilvaniei şi 33 de grade în sudul extrem.

În vest, nord şi centru vremea e mai caldă cu 5-6 grade faţă de ce ar fi normal, aşa că aşteptăm maxime de 28 de grade la Sibiu şi Cluj, 29 în Baia Mare, un grad mai mult la Oradea şi chair 32 la Timişoara. Ceva ploi se arată azi în vest şi nordvest, după amiază, dar ploile cu descărcări electrice nu vor fi prea multe.

Vreme de miez de vară în Moldova unde doar norii de vreme bună ar putea să mai umbrească soarele peste zi. Mercurul îşi ia avânt în termometre şi urcă până la 31 de grade la Galaţi, 29 în Bacău şi 28 la Suceava.

Miercuri vine cu ploi mai ales în nord şi la munte, după amiază şi seara. Nu vorbim însă de ploi de durată şi nici pe arii mari. În rest, vremea se menţine însorită şi numai pe ici pe colo e rost să mai dea câte o ploaie de vară. Maximele continuă să fie ridicate, cu valori între 24 şi 34 de grade în sudul extrem.

Toamna debutează tot cu vreme caldă în special în regiunile sudice unde vorbim încă de maxime de 34 de grade, valoare cu 6-7 grade peste ce ar fi normal. De altfel, cele mai mici valori nu vor coborî sub 24 de grade. Cât despre ploi, puţine, doar pe la munte, în special după masă şi seara, dar în rest, doar cu totul izolat.

Realitatea.net

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zilele municipiului Botoșani în atenția jandarmilor și în acest an! (foto)

astăzi, 14:05

Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani a suplimentat efectivele care vor asigura ordinea și siguranța publică la Zilele municipiului Botoșani, manifestare cultural-artistică organizată &i...

Moartea cutremurătoare a lui Ionuț în Italia, în noaptea de Paști, într-un container de haine uzate!

astăzi, 13:32
342

Costantin Romeo Ionuț Antonie, tânăr român de 23 de ani, a murit într-un mod tragic duminică noaptea spre luni, în timp ce încerca să sustragă haine dintr-un contain...

El este cel mai scump „fotograf” din Botoșani, o poză depășește 1300 de lei!

astăzi, 12:49
765

Cel mai scump „fotograf” vine din Botoșani. Mai exact, de la Biroul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani.O poză făcută de el îi face pe...