Vrei sa iti schimbi medicul de familie? Nu trebui decat sa faci o cerere catre un alt medic!

Vrei sa iti schimbi medicul de familie? Nu trebui decat sa faci o cerere catre un alt medic!
Din diverse motive, v-ati decis sa va schimbati medicul de familie, dar nu stiti cum sa procedati sau va este jena sa ii spuneti ca nu mai doriti sa apelati la serviciile sale? Aflati ca nici nu trebuie sa il informati!
 
Persoanele asigurate pot schimba medicul de familie dupa o perioada de cel putin sase luni de la data inscrierii pe listele acestuia.

In cazul in care asiguratul a gasit un alt medic de familie, pe lista caruia vrea sa se inscrie, pentru a fi consultat si tratat, trebuie sa faca o cerere in scris catre acesta, prin care sa solicite sa fie luat in evidente, mentionand in cerere numele medicului actual. Conditia este ca noul medic de familie sa fie in contract cu Casa de Asigurari de Sanatate.

După ce a inregistrat cererea, medicul de familie primitor trebuie sa anunte, in maximum 15 zile lucratoare, medicul de familie de la care a plecat pacientul, precum si Casa de Asigurari de Sanatate cu care se afla in contract.

"Pentru a nu pune pacientul intr-o situatie delicata, daca acesta doreste sa isi schimbe medicul de familie, nu trebuie sa informeze actualul medic. Daca primeste acceptul medicului primitor, Casa de Asigurari de Sanatate ii va transmite medicului de familie anterior o notificare prin care il anunta ca o anumita persoana nu se mai regaseste pe listele acestuia, iar medicul are obligatia ca in termen de doua saptamani sa transmita noului medic o copie dupa fisa asiguratului avut in evidente", a declarat Doru Culiceanu, medic de familie din Botosani.

Cabinetul medical de la care pleaca asiguratul are obligatia de a pastra fisa medicala a acestuia cel putin un an dupa plecarea sa.

Ca acte necesare pentru inscrierea la medicul de familie, pacientul trebuie sa prezinte o adeverinta eliberata de Casa de Asigurari de Sanatate, care sa ateste calitatea de asigurat, iar persoanele pensionare pot prezenta cuponul de pensie, si de asemenea trebuie prezentata si o copie dupa actul de identitate.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incendiu la o gospodărie din apropierea Mănăstirii cu un albastru unic în lume!

astăzi, 15:40
1

Incendiul a izbucnit în jurul orei 15:00, la o gospodărie din localitatea Voroneț. Pompierii suceveni intervin pentru localizarea și lichidarea incendiului.Momentan se manifestă la o cas...

Tânăr prins beat la volan în Sâmbăta Mare, polițiștii au întocmit dosar penal!

astăzi, 15:23
15

În cursul zilei de sâmbătă, în jurul orei 3:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Dorohoi au oprit pentru control, pe o stradă din municipiul Dorohoi, un autoturism condus d...

Botoșănean băgat în închisoare pentru o infracțiune săvârșită în urmă cu patru ani!

astăzi, 13:20
89

În cursul zilei de vineri, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești au identificat un bărbat de 40 de ani, din orașul Ștefănești, pe numele căruia era emis un mandat de ex...