Voronin il ataca si el pe Basescu: A recunoscut drept corecte actiunile unui criminal

Voronin il ataca si el pe Basescu: A recunoscut drept corecte actiunile unui criminal
Presedintele Partidului Comunistilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, l-a atacat pe presedintele Romaniei, Traian Basescu, pentru declaratiile conform carora si el ar fi atacat URSS in 1941, daca ar fi fost in locul maresalului Ion Antonescu.

"Presedintele unei tari membre a UE a recunoscut ca fiind corecte actiunile unui criminal de razboi si ale unui calau nazist, (maresalul Ion) Antonescu, prin a carui participare nemijlocita au fost exterminati mai mult de 300.000 de oameni", a declarat Voronin, potrivit PRO TV Chisinau, citat de Mediafax.

Traian Basescu a mai fost acuzat si de oficiali din Rusia pentru declaratiile sale. Purtatorul de cuvant al Ministerului Afacerilor Externe din Rusia, Aleksandr Lukashevici, a postat o declaratie in care il acuza de "bravada nerusinata" pe seful statului roman. Ambasadorul Rusiei la NATO, Dmitri Rogozin, a spus si el ca presedintele rus Dmitr Medvedev s-a exprimat foarte dur la adresa sefului de stat roman.

Presedintele Basescu facuse declaratiile pe care acum le acuza Rusia, dar si republica nerecunoscua Transnistria si comunistii din Republica Moldova, pe 22 iunie, in emisiunea "Evenimentele Zilei" de la B1 TV, in ziua cand se implineau 70 de ani de la ordinul de atacare a URSS de catre Romania, de partea Germaniei naziste.

"Da, as fi dat ordinul. Aveam un aliat si aveam un teritoriu de recuperat", declarase Basescu.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Liberalii din Botoșani au dat startul campaniei electorale. Iftime: ”Vreau să dau oamenilor o alternativă la vot” / Flutur: ”Botoșaniul mai puternic!” (Foto, Video)

astăzi, 10:56
31

În această dimineață, liberalii botoșăneni au dat startul campaniei electorale pentru alegerile locale din data de 9 iunie 2024.După ora 9.30, membrii PNL Botoșani, în frunte cu...

Sărbătoare într-o parohie din municipiul Botoșani, zeci de credincioși asistă la slujbă! (Foto, Video)

astăzi, 10:15
75

"Izvorul Tămăduirii" este o sărbătoare închinată Maicii Domnului. Având în vedere că ea este nedespărțită de Fiul ei, ea este și o zi de prăznuire a lui Hristos....

Profesor judecat pentru relații sexuale cu o elevă, băgat după gratii în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 10:03
165

Sentința finală a fost dată joi, 9 mari 2024, de Curtea de Apel Suceava, unde a fost nevoie de un complet de divergență pentru că primii doi judecători ai avut opinii separate. Unul a menținut...