Vom avea parte de ploi cu tunete şi fulgere toată săptămâna

Vom avea parte de ploi cu tunete şi fulgere toată săptămâna

   vistawallpapers.ro

Vremea instabilă din ultimele zile se menţine şi joi şi vineri, când ploile vor lua forma averselor asociate cu fenomene electrice în mai toate regiunile. Finalul de săptămână vine cu vreme schimbătoare. Dacă sâmbătă încă mai plouă în majoritatea regiunilor, avem şanse ca duminică să asistăm la retragerea precipitaţiilor spre jumătatea nordică a ţării. Astfel, în sud vom avea chiar şi o creştere uşoară a temperaturilor.

Rămânem şi miercuri sub influenţa depresiunii atmosferice care ne-a adus ploi în timpul nopţii, aşa că vremea continuă să fie rece şi ploioasă în mai toată ţara. La amiază termometrele vor arăta valori sub mediile climatologice, de la 19 grade la cel mult 27 grade. Cerul va fi temporar noros pe parcursul zilei, iar precipitaţiile se extind în toate regiunile, acompaniate de nelipsitele tunete şi fulgere şi rafale de vânt.

Vremea este instabilă în vest, nord şi centru, unde norii, aversele şi descărcările electrice sunt la ordine zilei şi miercuri. Nori mulţi şi averse cu fulgere şi tunete vor fi şi în Moldova. Maximele termice sunt cu vreo 3-4 grade sub mediile climatologice, deci încă e răcoare. Vor fi 24 de grade la Galaţi, 23 la Iaşi şi 21 în Bacău şi Suceava.

Joi, vremea rămâne închisă în aproape toată ţara. Cerul va fi temporar acoperit de nori groşi care lasă ploi multe, însoţite de fulgere şi tunete. Nici la amiază temperatura aerului nu ajunge la valorile normale pentru data din calendar, ci rămân mai scăzute: 18-20 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi cel mult 26, 27 în sud-vestul extrem.

Luna lui cuptor începe cu ploi. Vineri instabilitatea atmosferică rămâne încă destul de accentuată. Vor mai fi nori mulţi nori şi ploi în nordul, centrul şi în estul ţării. În vest, sud-vest şi în sudul extrem norii se mai răresc, aşa că în Lunca Dunării temperaturile cresc uşor, până spre 27 grade, în timp ce  în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei maximele nu depăşesc 20-21 de grade. (Realitatea.net)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Sfinţit Mucenic Patrichie, Episcopul Prusei şi cei împreună cu el

astăzi, 08:04

Sfântul Patrichie a trăit în secolul al 4-lea după Hristos şi a fost Episcop în Prusa. Acest oraş avea izvoare de ape fierbinţi şi era situat pe malul dinspre Asia al Mării Ne...

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
193

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
712

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...