Vinurile medicinale: Cum se prepara si de ce sunt bune
Stiri Botosani Thursday, 19 July 2012 ActualitateCa sa fii sigur ca folosesti un produs suta la suta natural si sa te bucuri de efectele lui benefice, prepara vinul medicinal in casa.
Ca sa-l prepari, ai nevoie de fructe, legume si plante si, bineinteles, de vin, rosu sau alb, de preferinta natural, netratat, fara alte adaosuri.
Vinul de leurda, recomandat mai ales persoanelor in varsta, suferinde de tuberculoza pulmonara, tuse rebela sau insuficienta respiratorie, este un tonic excelent. Intr-o jumatate de litru de vin alb se pune un pumn de frunze proaspete, de preferinta rupte si nu taiate, si se fierb cinci minute, se mai lasa alte zece minute la infuzat, dupa care se strecoara si se indulceste amestecul cu miere. Se bea dimineata, cate un paharel. Cura cu vin de leurda dureaza 14 zile.
Vinul de ceapa are efecte deosebite in tratarea tusei si, de asemenea, poate fi preparat in casa. Intr-o sticla de un litru (sa se evite plasticul) se pun 200 de grame de ceapa tocata marunt, o suta de grame de miere de albine, de preferat poliflora, si vin de tara, rosu sau alb, netratat. Amestecul se lasa la macerat, la loc caldut, timp de zece zile, dupa care se filtreaza.
Se iau cate trei-patru linguri pe zi. Preparatul combate si vindeca tusea, favorizand, in acelasi timp, transpiratia. Si copiii pot lua cate o lingurita din acest vin de trei ori pe zi, fara absolut nicio problema.
Vinul de ridiche neagra este antireumatic si se recomanda in artrite, artroza, spondiloza. Ca sa-l prepari, ai nevoie de o ridiche neagra de marime potrivita si un litru de vin alb si dulce. Se spala ridichea si se da pe razatoare cu tot cu coaja. Se lasa la macerat cu vinul timp de doua saptamani, dupa care se filtreaza si se pune in sticle.
Se bea cate un paharel dimineata, in cure de cate doua-trei saptamani. Se poate face cate o cura de vin de ridiche neagra la fiecare anotimp.
Vinul de hrean este folositor suferinzilor de astm, dar si pentru reglarea activitatii cardiace si tratarea anemiei. Specialistii spun ca este si un tonic sexual de exceptie. Intr-un litru de vin rosu adauga 15 linguri de hrean ras prin razatoarea mica. Se lasa la macerat o saptamana, apoi se filtreaza. Se ia cate o lingura, de trei ori pe zi.
Vinul de anason se recomanda mai ales pentru calmarea arsurilor stomacale. De asemenea, inlatura balonarea si te ajuta sa te recuperezi mai repede dupa raceala. Intr-un litru de vin, adauga o suta de grame de seminte si 200 ml de alcool alimentar si lasa amestecul la macerat timp de zece zile. Se filtreaza si se pastreaza la rece. Se iau cate trei linguri pe zi.
Sa avem sanatate!
Silvia Holotiuc
Spune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
Filmul câştigător al Ursului de Aur 2024, de astăzi la Cinema Unirea Botoșani! (Foto, Video)
astăzi, 11:15
”Dahomey” este documentarul care a cucerit scena internaţională cu o poveste captivantă despre istorie, cultură şi identitate. Semnat de regizoarea franco-senegaleză Mati Diop, &q...
Scandalagiu reținut, după ce un vecin deranjat de muzică a sesizat poliția!
astăzi, 11:00
Polițiștii din cadrul Poliției Ștefănești au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui tânăr, de 34 de ani, localnic , cercetat sub aspectul comiterii infracți...
Fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, a explicat cum a rezolvat Guvernul Ciolacu problema pensionarilor cu handicap! (Video)
astăzi, 10:35
Deputatul Marius Budăi a explicat în intervențiile de la posturile naționale de televiziune cum a rezolvat Guvernul Ciolacu problema pensiilor pentru persoanele care au lucrat în condi...