Viermele de 10 centimetri, scos din ochiul unui barbat, poate fi un parazit adus de tantari!

Viermele de 10 centimetri, scos din ochiul unui barbat, poate fi un parazit adus de tantari!
Monica Pop: "Suspectăm că viermele din ochiul bărbatului operat este un parazit adus de ţânţari".

Medicii de la Spitalul de Oftalmologie din Capitală au scos din ochiul unui bărbat un vierme de 10 centimetri. Pacientul în vârstă de 55 de ani s-a prezentat la Spitalul de Oftalmologie Bucuresti acuzând dureri mari la nivelul ochiului. Medicii l-au supus unei intervenţii chirurgicale care a durat 10 minute.

Primele investigaţii privind viermele scos din ochiul unui bărbat arată că ar fi vorba despre un parazit care ar putea fi transmis prin înţepătura unui ţânţar, astfel de cazuri fiind foarte rare în România, a declarat managerul Spitalului Clinic de Oftalmologie, Monica Pop.

"Este o suspiciune. Investigaţiile continuă. Medicii din laborator estimează că ar fi vorba despre un parazit, dirofilaria, care s-ar transmite prin înţepătura unui ţânţar. Dacă este aşa, atunci autorităţile trebuie să înceapă din timp campania de deratizare, dezinsecţie, deţânţărizare şi combatere a vectorilor infecţioşi", a adăugat managerul spitalului.

Monica Pop a precizat că, din fericire, starea bărbatului este bună, dar ar fi necesare şi alte investigaţii. Bărbatul a fost operat, duminică, la Spitalul Clinic de Ofltamologie din Bucureşti, intervenţie în urma căreia medicii i-au scos din ochi un vierme de aproape zece centimetri, care este analizat în laboratoarele de specialitate. După intervenţie, medicul Pop a spus că bărbatul va mai rămâne internat şi că acest accident nu i-ar putea pune în pericol vederea, el urmând un tratament pentru câteva zile.

Potrivit managerului spitalului, medicii de laborator i-au spus că, în ultimul deceniu au mai întâlnit două cazuri de dirofilaria la om, unul cu localizarea viermelui în axilă, iar altul în frunte. Vectorul de transmitere al dirofilariozei la om este ţânţarul, dar cele mai multe cazuri documentate la om au fost în bazinul mediteranean, scrie RTV.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
701

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
330

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
97

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...