(Video) Primarul Cosmin Andrei a vizitat vineri centrele de vaccinare amenajate în Botoșani

(Video) Primarul Cosmin Andrei a vizitat vineri centrele de vaccinare amenajate în Botoșani

Însoțit de administratorul public al municipiului Botoșani, primarul Cosmin Andrei a vizitat azi centrele de vaccinare amenajate în orașul reședință de județ.

Din cele trei centre, cel pregătit în sala de sport a Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” este funcțional, urmând ca celelalte două, de la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” și Școala Gimnazială nr. 17 să fie finalizate în cel mai scurt timp posibil.

Acestea au fost echipate cu mobilier și alte dotări necesare pentru funcționare, municipalitatea alocând, prin hotărâre de Consiliu Local, suma de 300.000 de lei în acest sens.

„Din discuțiile pe care le-am avut cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică, mâine cel târziu, va ajunge un transport de la București cu necesarul de materiale sanitare pentru aceste centre”, a precizat administratorul public al municipiului Botoșani, Mircea Magdalena.

În condițiile în care conducerea primăriei a depus toate eforturile pentru ca cele trei centre de vaccinare din Botoșani să fie funcționale, într-un timp foarte scurt, încă se mai așteaptă ordonanța de Guvern pentru clarificarea funcționalității acestor obiective în ceea ce privește resursa umană și plata cadrelor medicale care vor activa la campania de vaccinare.

„Nu am beneficiat de un sprijin și de o colaborare așa cum mi-aș fi dorit cu Guvernul României dar apreciez determinarea domnului administrator public al municipiului, Mircea Magdalena, care a depus tot efortul, alături de colegii mei, pentru a avea aceste centre funcționale luni, când populația se va putea vaccina. De azi începând, se fac doar înscrieri”, a susținut primarul Cosmin Andrei.

În Botoșani, în cele trei centre vor fi, în total, 11 puncte de vaccinare, cinci la Colegiul Tehnic și câte trei la Liceul Pedagogic și Școala nr. 17.

Pentru început, la Colegiul „Asachi” vor funcționa trei celule de vaccinare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânăr dintr-o comuna din Botoșani, prins conducând sub influența cocainei!

astăzi, 18:07

În cursul zilei de luni, 22 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Sucevei un autoturism condus ...

Elevii unei școli gimnaziale din județ au învățat cum să circule corect ca pietoni și bicicliști! (Foto)

astăzi, 17:32
27

Luni, 22.04.2024, Școala Gimnazială ,,Dan Iordăchescu” Hlipiceni, pe lângă activitățile impuse de programa școlară, a desfășurat, în cadrul programului ,,Școala altfel&rdq...

(A) INFORMARE din partea Primăriei comunei Mihai Eminescu

astăzi, 16:56
49

1. Primăria comunei Mihai Eminescu vă aduce la cunoștință că, în conformitate cu prevederile Ordinul  Prefectului Județului Botoșani nr. 200/19.03.2024 și ale HCL -ului nr. 49/26.0...