Iulia Rotaru, pompierul botoșănean, câștigătorul celui de-al patrulea titlu mondial la cele mai dificile ultramaratoane din lume, a ajuns săptămâna aceasta în România.
Duminică dimineață, colegii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Botoșani l-au primit pe Iulian în aplauze, cu tort și flori, sărbătorind rezultatele remarcabile obținute de acesta.
„Am ales această zi 10, într-o lună de 10, pentru că esti un om de nota 10! Esti omul care a doborât un record mondial, ești un campion al acestei lumi! Mă simt onorat pentru că suntem o echipă!”, i-a transmis Decebal Muraru, șeful ISU Botoșani.
Iulian Rotaru a mulțumit tuturor celor care i-au fost alături și l-au susținut, specificând faptul că a nu el a câștigat maratonul din Bolivia ci copiii cu autism a căror cauză o susține.
„Mulțumesc din suflet tuturor pentru că ați fost alături de mine, în special colegilor meu care au venit de acasă ca să mă susțină astăzi. Și în această cursă fiecare rugăciune a fost auzită, fiecare îmbrățișare a fost atinsă.
A fost o cursă grea, ca și celelalte de alfel, dar parcă cea din Bolivia le-a întrecut pe toate. Cel puțin 30 de grade a fost diferența dintre zi și noapte, 9 ore diferența de fus orar, două zile doar prin aeroporturi, escale, zboruri. Cel mai lung zbor a durat aproape 17 ore, între Columbia-Bogota-Istanbul la care se adaugă 4050 metri diferență de nivel altitudine și o saturație de 69-70 timp de 20 de zile cât am stat în Bolivia.
La finalul acestei curse am zis tuturor că nu eu, Iulian Rotaru, a câștigat cursa din Bolivia ci copiii cu autism a căror cauză o susțin. În spatele acestor rezultate sunt foarte mulți oameni.
Mulțumesc sponsorilor care mi-au fost alături, mulțumesc copiilor, familiei, părinților care m-au susținut și aprecize toate gândurile bune care au venit de acasă.
Mulțumesc bunului Dumnezeu pentru că a îngăduit să intru într-o familie frumoasă: ISU Botoșani!”, a transmis Iulian Rotaru.
După cele șapte etape în care a parcurs 220 de km şi un efort susţinut, Iulian Rotariu a reuşit să se claseze pe locul I, cu un timp total de 23 de ore, 32 de minute şi 30 secunde.
Reuşita lui Iulian reprezintă şi un record al întrecerii, obţinând un timp cu 1h 32' 17" mai bun decât câştigătorul competiţiei din 2018.
Rezultatul este de apreciat în condiţiile în care „Ultra Bolivia Race” a reprezentat cel mai greu concurs de anduranţă la care a participat, vreodată, Iulian Rotariu.