Victor Ponta se autodenunta la DNA. Crin Antonescu s-a razgandit

Victor Ponta se autodenunta la DNA. Crin Antonescu s-a razgandit
Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, in debutul sedintei BPN, ca in cursul zilei va semna autodenuntul catre DNA in care recunoaste ca a indemnat oamenii sa vina la vot la referendum.

"Aici (in BPN, n.r.) trebuie sa luam decizii politice si prima decizie politica este aceea de a avea o reactie la o actiune politica declansata de catre DNA impotriva celor care au votat la referendum. Cred ca este corect - eu unul am recunoscut, banuiesc ca veti recunoaste si dumneavostra (membrii BPN al PSD, n.r.) faptul ca am indemnat oamenii sa vina la referendum", a spus Ponta, in prima parte a sedintei BPN, la care presa a avut acces.

El a precizat ca recunoaste si "fapta grava" pe care a comis-o in sensul in care a mers la vot si a votat "Da", respectiv pentru demiterea presedintelui Traian Basescu.

"Cred ca e corect sa fim cu totii cercetati pentru aceste fapte cumplite care in mod normal - sigur, intr-o tara democratica - ar fi numite actiune de campanie electorala. La noi, nerespectand acest drept constitutional de a face campanie, se considera foloase necuvenite nepatrimoniale. Ideea de a obtine foloase necuvenite nepatrimoniale constand in voturi banuiesc ca este o infractiune comisa de toti politicienii din lume", a spus Ponta, citat de ziare.com.

El a aratat ca va semna autodenuntul catre DNA in cursul zilei de luni.

"Eu azi o sa semnez autodenuntul catre DNA, spunand foarte clar faptele pe care le-am comis. Banuiesc ca si dumneavoastra, ceilalti, care, in egala masura cu noi, ati indemnat oameni sa vina la vot", a mai spus Ponta.

Liderii USL Victor Ponta si Crin Antonescu au declarat, joi, ca se autodenunta ca l-au instigat pe Liviu Dragnea sa cheme lumea la referendum.

Antonescu s-a razgandit. Nu se autodenunta

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, inaintea sedintei BPC, despre autodenuntul la Parchet impreuna cu Victor Ponta, in urma cercetarii lui Liviu Dragnea, ca au fost "descurajati" de procurorul general sa faca acest demers si ca il roaga pe Vasile Blaga sa le faca plangere penala.

Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Daniel Morar, a declarat, duminica seara la Realitatea TV, ca la referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu au votat in localitatile de domiciliu militari aflati in Afganistan si detinuti care se aflau in penitenciar sau persoane decedate.

"Din primele investigatii, verificand bazele de date sau acele declaratii date prin sate sau prin localitati ale tarii, s-au constatat alte aspecte, ca exista liste cu fantome, persoane care nu exista. Seria si numarul de buletin sau CNP nu au fost identificate in bazele de date.

Exista persoane care nu au votat. Ele erau plecate in strainatate, la munca, dar ele apar ca ar fi votat, si in mod corespunzator buletinele ar fi fost introduse in urne.

Exista persoane din teatrele de operatiuni care au votat in localitatile locale in conditiile in care erau in Afganistan. Exista persoane care erau in peniteciar. Exista persoane decedate, care figureaza ca au votat, sau care se aflau in penitenciar in acea zi, in executarea unor pedepse si care au votat iarasi in localitatile lor natale. Toate acestea duceau la ideea unei fraude", a spus seful DNA.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Doliu la Școala „Mihai Eminescu Ipotești: o profesoară dedicată Educației a trecut la cele veșnice!

astăzi, 13:35
1

Maricica Hluscu și-a dedicat mai bine de jumătate din viață Educației, în calitate de profesor și secretară a Școlii „Mihai Eminescu” Ipotești. Astăzi a fost înmorm&a...

Propunere a Ministerului Educației: Cursuri de prim-ajutor pentru personalul didactic din școli, grădinițe și creșe!

astăzi, 13:11
10

Personalul didactic al unităților de învățământ va fi instruit cu noțiuni de prim-ajutor, în cadrul unor cursuri de specialitate, propune Ministerul Sănătății în proi...

„Reinventing poetry”, proiectul care aduce arta și moda la Memorialul Ipotești!

astăzi, 12:13
40

Proiectul de artă și modă aduce în lumina reflectoarelor fashion designeri, artiști și creatori de frumos, cu toții animați de aceeași provocare, tema comună a acestei ediții fiind &bd...