La nivelul Primăriei Botoșani există o situație privind clădirile încadrate într-o clasă de risc în caz de cutremur și, deși este o problemă cunoscută de mai mulți ani, până acum nu s-au găsit fondurile necesare pentru intervenții la toate imobilele, aflate în proprietatea municipalității.
Potrivit viceprimarului Marius Buliga, 31 de clădiri din oraș sunt cu clasă de risc seismic 1 și alte 22 de clădiri cu clasă de risc seismic 2. Cele mai multe imobile sunt în Centrul Vechi, fiind și câteva blocuri pe strada Săvenilor.
Edilul urbei spune că se vor avea în vedere alocări de fonduri, în toată această chestiune existând și o parte pozitivă, în opinia acestuia.
"Partea pozitivă este că nu suntem pe o falie activă în cazul unui cutremur în Vrancea, dar nu ne culcăm noi pe o ureche. Ele sunt inventariate și o să încercăm să vedem ce putem face, în funcție de fondurile disponibile, după consultarea unui expert care ne poate spune exact în funcție de fiecare clădire cum ar putea fi consolidată. Anul viitor, dacă prindem pe buget putem interveni, cel puțin în cele care sunt în proprietatea noastră. Acum cele care sunt în co-proprietate să vedem și acolo cum putem interveni", a spus Marius Buliga.
Ultimul cutremur care a fost resimțit la Botoșani s-a produs în data de 22 noiembrie, anul acesta, și a avut o magnitudine de 5,7 grade pe scara Richter.
.jpg)