Viceprimarul Buliga: "Nu suntem pe o falie activă în cazul unui cutremur în Vrancea, dar..."

Peste 50 de clădiri din municipiul Botoșani sunt cu risc seismic ridicat, în cazul unui cutremur de o intensitate mai mare existând pericolul să se producă pagube însemnate.

La nivelul Primăriei Botoșani există o situație privind clădirile încadrate într-o clasă de risc în caz de cutremur și, deși este o problemă cunoscută de mai mulți ani, până acum nu s-au găsit fondurile necesare pentru intervenții la toate imobilele, aflate în proprietatea municipalității.

Potrivit viceprimarului Marius Buliga, 31 de clădiri din oraș sunt cu clasă de risc seismic 1 și alte 22 de clădiri cu clasă de risc seismic 2. Cele mai multe imobile sunt în Centrul Vechi, fiind și câteva blocuri pe strada Săvenilor.

Edilul urbei spune că se vor avea în vedere alocări de fonduri, în toată această chestiune existând și o parte pozitivă, în opinia acestuia.

"Partea pozitivă este că nu suntem pe o falie activă în cazul unui cutremur în Vrancea, dar nu ne culcăm noi pe o ureche. Ele sunt inventariate și o să încercăm să vedem ce putem face, în funcție de fondurile disponibile, după consultarea unui expert care ne poate spune exact în funcție de fiecare clădire cum ar putea fi consolidată. Anul viitor, dacă prindem pe buget putem interveni, cel puțin în cele care sunt în proprietatea noastră. Acum cele care sunt în co-proprietate să vedem și acolo cum putem interveni", a spus Marius Buliga.

Ultimul cutremur care a fost resimțit la Botoșani s-a produs în data de 22 noiembrie, anul acesta, și a avut o magnitudine de 5,7 grade pe scara Richter.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani: Negocierea colectivă este obligatorie!

Thursday, 19 September 2024

În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform pr...

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

Thursday, 19 September 2024

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

Thursday, 19 September 2024

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...