VEZI cum vor fi platiti profesorii la Bac si evaluarea nationala!

VEZI cum vor fi platiti profesorii la Bac si evaluarea nationala!
Ministerul Educatiei a stabilit modul de plata a personalului didactic care face parte din comisiile pentru evaluarea nationala a elevilor clasei a VIII-a si pentru examenul national de bacalaureat.

Astfel, personalul didactic care face parte din comisiile organizate in unitatile de invatamant pentru evaluarea nationala a elevilor de clasa a VIII-a va fi platit astfel: presedinte - 200 de lei; membru - 170 de lei; asistent - 23 lei/zi.

Personalul didactic care face parte din comisiile din centrele zonale de evaluare/comisiile de contestatii pentru evaluarea nationala a elevilor clasei a VIII-a este platit dupa cum urmeaza: presedintele comisiei-la o comisie de pana la 1.000 de candidati primeste 460 de lei, iar la o comisie de peste 1.000 de candidati primeste 490 de lei; secretar (cadru didactic cu abilitati in operarea pe calculator/informaticin), membru - 230 de lei.

Pentru activitatea desfasurata in evaluarea nationala, persoana responsabila cu activitatea de comunicatii virtual la nivelul inspectoratelor scolare/persoana de contract din unitatea de invatamant/centrul de comunicare este platita cu 315 lei.

Personalul didactic care face parte din comisiile de bacaluareat din centrele de examen si din centrele zonale de evaluare este platit dupa cum urmeaza:

Comisii din centrul de examen: presedinte - la o comisie de pana la 450 de candidati - 460 de lei; la o comisie de peste 450 de candidati - 490 lei; vicepresedinte, secretar, membru - 315 lei; asistent - 28 lei/zi.

Comisii din centrele zonale de evaluare: presedintele comisiei - la o comisie de pana la 1.000 de candidati - 700 lei; la o comisie de peste 1.000 de candidati - 725 lei; vicepresedinte - 400 lei; secretar - 345 lei; membru - 315 lei; profesor evaluator - 4,6 lei/lucrare corectat.

Personalul didactic care face parte din comisiile de bacaluareat de evaluare a competentelor lingvistice si digitale este platit dupa cum urmeaza: presedinte - 200 lei, secretar - 85 lei; membru - 85 lei; asistent - 23 lei/zi; profesor examinator - pentru proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana sau in limba maternal, respectiv pentru proba de evaluare a competentelor digitale - 2,3 lei/candidat; pentru proba de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba moderna - 3,5 lei/candidat.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Program social:10.000 de vouchere de la stat vor primi femeile care vor să devină mame, dar nu pot!

astăzi, 19:15
8

Potrivit un proiect de hotărâre de Guvern pus în dezbatere publică, Ministerul Familiei va da şi în acest an echivalentul a 3.000 de euro pentru 10.000 de proceduri de fertilizare...

24 de agenți economici de la Cornișa, luați la verificat de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice

astăzi, 18:15
73

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu specialiști din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, ai Comisari...

Beneficiarii indemnizațiilor de handicap își vor primi drepturile bănești începând de mâine!

astăzi, 17:11
62

Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- Indemnizația lunară acordată persoanei cu handicap grav;- Bugetul personal complementar lunar pentru adultul cu handicap grav;- Indemni...