Vesti bune: se incalzeste de saptamana viitoare, iar de sarbatori vom avea zapada!

Vesti bune: se incalzeste de saptamana viitoare, iar de sarbatori vom avea zapada!
Nu iesim din sfera temperaturilor mici si aflam ca avem toate sansele sa ne petrecem sarbatorile inconjurati de zapada. Cel putin asta arata primele estimari realizate de specialistii de la Centrul European de Meteorologie din Anglia. O prognoza pe care o confirma si meteorologii romani care insa tin sa precizeze ca deocamdata nu se pune problema de fenomene extreme.

Cu toate ca suntem abia la inceput de octombrie, deja miroase a iarna. Nu pentru multa vreme ne linistesc meteorlogii. Aceste temperaturi scazute de acum, care ne-au fortat sa purtam deja cizme sunt sub normele climatologice, scrie incont.ro.
 
Din fericire, la mijlocul saptamanii viitoare vremea se imbuneaza. In special in sudul tarii se vor inregistra la amiaza 18 chiar 20 de grade Celsius, iar ploile se opresc.
 
Inclusiv pentru noiembrie vestile sunt bune. Luna viitoare vom avea parte de 6 grade in sud si est, insa cei de la munte vor tremura, pentru ca in aceasta zona vor fi minus 2 grade. Mai mult decat atat, in jumatatea de vest a tarii vor cadea precipitatii mult peste cele specifice perioadei. In jur de 80 de litri pe metrul patrat sau chiar 100 in loc de 40.
 
Ajungem si la mult asteptata luna decembrie si aflam ca Mosul are toate sansele sa ajunga in Romania cu sania.
 
Vremea de sarbatori o sa fie la fel ca anul trecut, adica sunt anuntate ninsori abundente. Mai exact se anunta precipitatii de pana la 80 de l pe mp in N-V tarii, dublu fata de cat ar fi normal.
 
Decembrie nu o sa fie insa o luna friguroasa. Mediile se vor incadra intre -2 si -4 grade Celsius, mai scrie sursa citata.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
255

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
314

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
708

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...