Veste bună pentru comercianți. Piețele agroalimentare din Botoșani vor funcționa în continuare

Veste bună pentru comercianți. Piețele agroalimentare din Botoșani vor funcționa în continuare

Instituția Prefectului a anunțat sâmbătă seară că toate piețele agroalimentare vor funcționa în continuare.

Toți primarii de municipii, orașe sau comune care au organizate pe raza unității administrativ-teritoriale piețe agroalimentare se vor asigura că producătorii autohtoni vor avea acces, luând de urgență, următoarele măsuri:

- unde sunt piețe închise și se pot rabata pereții, autoritățile locale se vor organiza pentru a le deschide

- unde nu se pot deschide, autoritățile locale vor scoate mesele alocate producătorilor agricoli în spațiile publice, pe alei sau pe străzile din proximitatea piețelor.

- în cazurile in care nu există nici această posibilitate se vor organiza Piețe agroalimentare volante în aer liber pe alte amplasamente!

„Acestea sunt soluții pe care primarii sunt obligați să le pună de îndată în practică pentru protejarea producătorilor autohtoni ȋn contextul ȋnchiderii temporare a pieţelor care nu sunt ȋn aer liber. Ne preocupă ca producătorii locali să ȋşi poată vinde produsele, iar oamenii să le poată cumpăra ȋn continuare”, a declarat prefectul Dan Nechifor.

Mâine, la ora 11.00, va avea loc, la Instituția Prefectului, o ședință cu primarii din județ care au în administrare asemenea spații destinate comerțului de produse agricole, pentru a se evalua situația concretă din fiecare UAT.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone își prezintă scuzele după victoria Botoșaniului cu Dinamo: ”Vreau să explic de ce mi-am ieșit din fire!”

astăzi, 08:48
80

Bogdan Andone (49 de ani), antrenorul celor de la FC Botoșani, a avut o ieșire nervoasă la partida câștigată cu Dinamo, 2-1.Tehnicianul s-a certat cu arbitrul partidei, în prima r...

Verdictul medicilor în cazul morții artistului de 40 de ani, din Botoșani. ”Nu a suferit, s-a stins brusc...”

astăzi, 08:12
468

Durere imensă în familia cunoscutului artist Daniel Relenschi. Fratele său, Cătălin, care devenise la rândul său cunoscut prin creațiile plastice, s-a stins din viață la doar 40 de...

Orașul în sărbătoare: O nouă pictură stradală în Botoșani! (Foto)

astăzi, 07:34
258

În Parcul Primăriei Municipiului Botoșani, începând de miercuri, 24 aprilie, cetățenii pot admira o nouă pictură stradală.Potrivit prof. Claudia Hârtie, de la Școal...