Un român din mediul urban câștigă, în medie, 2.617 lei pe lună, cu aproape 1.000 de lei mai mult decât un român din zona rurală.
În zona rurală veniturile se ridică la maxim 1.628 lei lunar, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică (INS).
Datele statistice arată că veniturile medii lunare pe persoană din România sunt mult mai mici în zona rurală decât în cea urbană.
La orașe, un veniturile unui salariat se ridica la 2.157 lei, în trimestrul I, iar o gospodărie încasa venituri medii lunare de 5.476 lei.
Veniturile băneşti au fost, în medie, de 5.070 lei lunar pe gospodărie (1.997 lei pe persoană), iar veniturile în natură de 406 lei lunar pe gospodărie (160 lei pe persoană).
Salariile şi celelalte venituri asociate lor au format cea mai importantă sursă de venituri (68,1% din veniturile totale ale gospodăriilor).
La formarea veniturilor totale ale gospodăriilor, au contribuit, de asemenea, veniturile din prestaţii sociale (20,0%), veniturile în natură (7,4%), în principal, contravaloarea consumului de produse agroalimentare din resurse proprii (6,3%), veniturile din activităţi neagricole independente (1,6%), veniturile din agricultură (1,2%), precum şi cele din proprietate şi vânzarea de active din patrimoniul gospodăriei (0,8%).