Vacanța mare e aici. Vezi care sunt recomandările polițiștilor pentru o vacanță în siguranță

Pentru ca riscul experienţelor neplăcute să fie cât mai mic, e nevoie să ne asigurăm de câteva lucruri: că fiii şi fiicele noastre cunosc câteva reguli pentru siguranţa lor şi că înţeleg importanţa acestora, dar şi că noi, la rândul nostru, nu am uitat ce mare diferenţă poate face comportamentul preventiv şi puterea exemplului, în special în traficul rutier.

Vacanța mare este aici! Bucurie, timp liber, activităţi de tot felul desfășurate în natură sau la diverse zone de agrement. Trebuie însă să ţinem seama de faptul că cei mici, mai ales, petrec destul de mult timp nesupravegheaţi de părinţi sau supravegheaţi „mai blând” de bunici sau alte persoane.

Pentru ca riscul experienţelor neplăcute să fie cât mai mic, e nevoie să ne asigurăm de câteva lucruri: că fiii şi fiicele noastre cunosc câteva reguli pentru siguranţa lor şi că înţeleg importanţa acestora, dar şi că noi, la rândul nostru, nu am uitat ce mare diferenţă poate face comportamentul preventiv şi puterea exemplului, în special în traficul rutier.

 

Pentru a putea afirma că suntem pregătiţi pentru o vacanţă în siguranţă, Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii vă propune, pe scurt, câte un subiect ce vizează în special siguranţa copiilor.

Vă invităm să alocaţi 10 minute în fiecare zi pentru a vă asigura că cei mici – şi nu doar ei – cunosc regulile elementare pentru siguranţa lor.

Utilizarea internetului în siguranță

Utilizarea internetul de către copii trebuie să fie limitată şi efectuată sub supravegherea părinţilor, pentru a nu se expune riscurilor reale din lumea virtuală!

Gândiţi-vă câte pot vedea, deseori din întâmplare, şi cât de mult îi poate afecta, gândiţi-vă şi explicaţi-le cât de uşor pot conversa cu oameni rău intenţionaţi care pretind că sunt altcineva...şi multe, multe altele. Informaţi-vă şi protejaţi-vă copiii!

Dragi copii, şi în lumea virtuală, ca şi în cea reală, sunt oameni buni şi oameni cu intenţii rele, ascunse. Online e mai uşor pentru ei să se prefacă, pentru că pot spune că sunt altcineva, pot alege o fotografie de profil a unui copil şi pot spune despre ei orice, pentru că nu vedem persoanele cu care conversăm! De aceea, e şi mai important să fiţi atenţi!

Pentru a evita neplăcerile şi a vă proteja, nu postaţi date personale: adresa, nr. telefon, informaţii despre voi sau familie! Atenţie la fotografii: cine le vede? Cine le poate salva/modifica?

Nu uitaţi: în spatele unui profil prietenos, pot fi persoane periculoase! Nu acceptaţi cereri de la necunoscuţi!

Nu acceptaţi să vă întâlniţi cu persoane pe care le-aţi cunoscut pe internet, nu ştii niciodată sigur cine sunt! Dacă totuşi vreţi să faceţi asta, întrebaţi părinţii, mergeţi însoţiţi!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Senzațional! Al patrulea titlu mondial pentru sportivul nevăzător din România!

astăzi, 20:40

Sportivul Alex Bologa a câştigat, marţi, al patrulea titlu mondial la judo pentru nevăzători, categoria J1 – 73 kg, în cadrul competiţiei IBSA 2025 de la Astana (Kazakhstan). ...

Adolescenți scandalagii, potoliți de polițiștii locali! (Foto)

astăzi, 20:00

În noaptea de sâmbătă, 10 mai, polițistul local ce se afla de serviciu în Dispecerat, a observat pe una din camerele de supraveghere instalată în Parcul Tineretului din mun...

Un șofer a rămas încarcerat după ce a lovit un parapet de pe marginea carosabilului!

astăzi, 19:10

În urmă cu puțin timp, un autoturism a lovit un parapet de protecție de pe marginea carosabilului, pe DN17, între localitățile Stroiești și Ilișești. Intervin pompierii militar...