Usturoiul, cel mai puternic antigripal natural cunoscut!

Chiar si unele documente dintre cele mai vechi amintesc de proprietatile terapeutice ale usturoiului. De exemplu, constructorii de piramide din Egiptul antic consumau usturoi, ceapa si ridichi pentru prevenirea bolilor contagioase.

De asemenea, legiunile romane foloseau cantitati insemnate de usturoi in alimentatie. In acele vremuri usturoiul era utilizat pentru tratarea a peste 60 de boli.

Medicina populara recomanda usturoiul mai ales in cazuri de hipertensiune si obezitate. Insa usturoiul ramine a fi cel mai putemic antigripal natural cunoscut. Inca de la aparitia primelor simptome (nas infundat, dureri de cap, febra, dureri de git) puteti lua masuri.

Pentru a diminua disconfortul produs de aceste manifestari, nu va autoadministrati medicamente, mai ales,antibiotice, decit la recomandarea medicului, daca acesta constata ca exista si o infectie. In caz contrar, antibioticele nu numai ca nu au nici un efect asupra virusilor care cauzeaza guturaiul si gripa, dar pot duce la scaderea imunitatii organismului.

Potrivit site-ului www.sfatulmedicului.ro, doctorul iti poate indica, in cele mai dese situatii, doar medicamente cu efect antiviral. Odihniti-va suficient (dormiti cel putin 7-8 ore pe noapte) pentru a ajuta organismul sa se refaca. In cazul gripei, de multe ori se impune repausul la pat, timp de cel putin 2-3 zile.

Evitati eforturile fizice intense si nu va expuneti la frig, curent sau umezeala si beti multe lichide pentru a preintimpina deshidratarea. Nu este necesar sa va imbracati foarte gros. Din alimentatia zilnica nu trebuie sa lipseasca usturoiul. Acesta contine peste 20 de substante antivirale si antibacteriene.

 Usturoiul este cel mai puternic antigripal natural cunoscut

Consumul de usturoi este recomandat dupa mesele principale. Pentru prevenirea imbolnavirii, mestecati cite o jumatate de catel de usturoi dimineata, la prinz si seara.

Ca tratament pentru raceala, zdrobiti patru-cinci catei de usturoi, amestecati-i cu 10 lingurite de miere de albine si luati din acest preparat cite o lingurita din jumatate in jumatate de ora.

De asemenea, este recomandat sa consumati suc natural de portocale, lamii sau grepfrut care contin vitamina C.

Sucul obtinut din citrice stoarse, impreuna cu doua lingurite de miere, coaja rasa de fructe si apa, se lasa la macerat doua ore, dupa care se bea. Aceasta combinatie contine vitamina C, agenti antiinfectiosi foarte puternici si reduce febra. Pentru a avea efect contra racelii, se beau trei - patru pahare, intr-un interval de 12 ore.

Atentie! Preparatele cu usturoi se vor consuma cu multe lichide. Cei care prezinta dereglari de hemostaza sanguina, precum si femeile gravide trebuie sa consulte medicul de familie, deoarece acest produs favorizeaza singerarile.

In caz de alergie la usturoi sau de nefrita acuta si cronica, se va evita consumarea acestui preparat.

Mamele care alapteaza vor evita si ele consumul de usturoi din cauza diareei pe care acesta o poate provoca sugarilor.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Apelul polițiștilor botoșăneni: Dacă l-ați văzut pe Petru sunați la 112!

astăzi, 18:00

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unui bărbat de 39 de ani, din municipiul Botoșani. Sâmbătă dimineață, Petru Iulian a părăsit domiciliul, iar p&aci...

Vasile Miriuță, ultimul meci la Poli Iași? Ce spune Cornel Șfaițer despre o eventuală demisie!

astăzi, 17:27

Echipele Poli Iași și Petrolul Ploiești sunt la egalitate în clasament, însă pot retrograda în ultima etapă. Ambele au 28 de puncte, nu mai pot retrograda direct, dar au nevo...

Femeie dispărută: Polițiștii botoșăneni solicită sprijinul comunității!

astăzi, 16:33

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei, de 54 de ani, din comuna  Șendriceni, care în anul 1992 a părăsit domiciliul, iar până în pr...