Mulți preoți din Botoșani l-au avut profesor, la Facultătea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” a Universității din București.
Nenorocirea a avut loc marți dimineață, pe traseul dintre Buzău și București. Părintele Atanasie-Tănăsache Costea, un preot cunoscut, a murit în urma unui impact devastator cu o autocisternă.
Urmare cercetărilor s-a stabilit că autoturismul condus de părintele profesor Atanasie-Tănăsache Costea a intrat pe contrasens și s-a izbit violent cu un camion cisternă. Impactul a fost devastator, iar vehiculul a fost complet distrus.
La faţa locului au ajuns echipajele de pompieri de la ISU Ialomița şi un elicopter SMURD.
Din păcate, în ciuda eforturilor depuse de medici, părintele profesor Atanasie-Tănăsache Costea nu a mai putut fi salvat, notează stiripesurse.ro.
Cine este părintele Atanasie-Tănăsache Costea
Părintele s-a născut în urmă cu 66 de ani la Pechea, în județul Galați, iar în 1984 a cunoscut-o pe viitoarea soție, presbitera Elena Costea.
Primii șapte ani i-au petrecut la Parohia Smulți, din județul Galați, împreună cu primii lor patru copii. Cel de al cincilea s-a născut după ce familia s-a mutat la Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din orașul Galați, o parohie săracă din port, la ale cărei slujbe abia dacă participau câțiva enoriași.
În perioada respectivă, Părintele Tănăsache a început să-și dovedească abilitățile de lucru cu tinerii, punând la dispoziția ASCOR Galați biserica și călăuzirea sa. De atunci, biserica modestă din port a fost mereu plină de tineri.
În 1996, familia s-a mutat în Capitală, unde părintele a devenit ghid spiritual pentru studenții Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” a Universității din București. El coordona și practica studenților.
În 2007, și-a susținut teza de doctorat, intitulată „Dimensiunea spirituală ortodoxă a pedagogiei creştine”, iar în 2010 a fost numit paroh al bisericii bucureștene „Sfântul Ilie – Grant”.
Părintele Tănăsache Atanasie Costea este autorul mai multor articole de specialitate despre legătura dintre educație și spiritualitate, dar nu s-a preocupat să avanseze în cariera academică, ci și-a dedicat viața călăuzirii tinerilor, prin aplicarea în practică a principiilor pedagogiei creștine, scrie basilica.ro.
Dumnezeu să îl ierte!