Universitatea Spiru Haret sfidează ministerul: Nu vom desfiinţa centrele ID!

Universitatea Spiru Haret a anunţat că nu va desfiinţa programele de învăţământ la distanţă! Mai mult, centrele teritoriale şi cele din străinătate vor continua să funcţioneze.

În plus, cele 92 de titluri de conferenţiari şi profesori eliberate de universitate nu vor fi anulate, scrie Realitatea.net.

Cu alte cuvinte, conducerea a decis să nu aplice niciuna dintre măsurile dure anunţate recent de ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, după finalizarea raportului.

Reprezentanţii universităţii spun că rezultatele raportului încalcă autonomia universitară şi proprietatea privată şi au fost atacate deja în instanţă.

Ministerul Educaţiei a decis, sâmbătă, închiderea centrelor teritoriale de ID ale Universităţii "Spiru Haret" şi invalidarea a 92 de titluri universitare, precizând că, dacă universitatea nu va pune măsurile în aplicare, va declanşa procedura de lichidare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - FC Voluntari 0-0! Ne-am jucat cu ocaziile, salvarea de la retrogradare se decide la Galați!

astăzi, 16:30
78

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, 0-0, după un meci în care echipa a avut ocazii imense.Meciul a început modest, iar prima fază periculoasă a avut loc în minutul 36. Atu...

Incendiu la o gospodărie din apropierea Mănăstirii cu un albastru unic în lume! (foto, video)

astăzi, 15:40
265

Incendiul a izbucnit în jurul orei 15:00, la o gospodărie din localitatea Voroneț. Pompierii suceveni intervin pentru localizarea și lichidarea incendiului.Momentan se manifestă la o cas...

Tânăr prins beat la volan în Sâmbăta Mare, polițiștii au întocmit dosar penal!

astăzi, 15:23
96

În cursul zilei de sâmbătă, în jurul orei 3:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Dorohoi au oprit pentru control, pe o stradă din municipiul Dorohoi, un autoturism condus d...