Ungurul George Soros, gata sa instituie o nouă ordine economică - CUM COMENTEZI?

Ungurul George Soros, gata sa instituie o nouă ordine economică - CUM COMENTEZI?

   www.capital.ro

În urmă cu doar doi ani, miliardarul George Soros a declarat că vrea să reorganizeze întregul sistem economic global. Peste două săptămâni, Soros va începe să facă acest lucru, fără ca cineva să fi observat.

Jurnaliștii de la Wall Street Journal scriu despre faptul că un fond în care Soros a băgat peste 50 de milioane de dolari va organiza pe data de 8 aprilie o conferință internațională care își propune să formuleze "noi reguli internaționale" și să "reformeze sistemul monetar global", informează capital.ro.

Evenimentul va aduna peste 200 de personalități din mediul academic, cel de afaceri și din aparatul guvernamental, în dorința de a repeta celebrul Bretton Woods din 1944, care a dus la crearea Fondului Monetar Internațional și a Băncii Mondiale.

Soros vrea un nou sistem "multilateral" în care America nu mai ocupă o poziție dominantă. Mai mult de două treimi din cei care vor vorbi la eveniment au legături directe cu Soros.

Printre ei se vor afla Paul Volcker, președintele consiliului economic al lui Obama, prieten de-al lui Soros, pe care acesta îl numește "un mare speculator de succes" al zilelor noastre.

Un alt participant este economistul Jeffrey Sachs, președinte al The Earth Institute, fundație care a primit de la Soros aproximativ 50 de milioane de dolari pentru finanțarea proiectului Millennium, mai scrie sursa citată.

Joseph E. Stiglitz, cunoscutul economist și laureat al premiului Nobel pentru economie, de asemenea prieten al lui George Soros, va fi prezent la eveniment alături de Rob Johnson, un fost director la Soros Fund Management.

Cine este Soros?

Conform wall-street.ro, George Soros, nascut la Budapesta in 1930, si-a creat o notorietate internationala cand, in septembrie 1992, a riscat 10 miliarde de dolari pe o singura speculatie cand a pariat pe o scadere a lirei britanice. S-a dovedit ca investitorul a avut dreptate, iar intr-o singura zi de tranzactionare a obtinut un profit de un miliard de dolari, dupa care acesta a raportat ca tranzactia i-a adus un profit de aproape doua miliarde de dolari. Drept urmare, Soros este cunoscut ca fiins "omul care a invins Banca Angliei".

Soros a fugit din Ungaria in 1947 catre Marea Britanie, unde a absolvit London School of Economics in 1952 si a obtinut un loc de munca pe un post de intrare in cadrul unei bancii de investitii din Londra. In 1952, acesta a imigrat in SUA si a detinut functii de analist si de manager de investitiilor in New York la companiile F.M. Mayer, Wertheim & Co. si Arnohold & S. Bleichroeder.

George Soros este numit de catre unii analisti ca cel care s-a aflat in spatele crizei financiare din 1997 din Asia, din cauza ca a pariat impotriva cresterii monedei tailandeze, bahtul, wall-street.ro.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
338

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
483

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
605

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...