Unde ar putea amenaja Consiliul Județean locuințe pentru medici

Unde ar putea amenaja Consiliul Județean locuințe pentru medici
Problema locuințelor pentru medicii tineri care doresc să vină să lucreze la Botoșani, dar care nu au unde sta, ar putea fi rezolvată în cel mai scurt timp. Imobilul în care a funcționat până de curând Centrul de plasament “Elena Doamna" ar putea fi dat Spitalului Mavromati.

Clădirea, aflată în proprietatea Consiliului Județean, a rămas goală după ce copiii instituționalizați au fost mutați în apartamente, la Dorohoi.

Respectivul imobil este râvnit și de municipalitatea botoșăneană, care a avut unele discuții cu Consiliul Județean. Primăria ar dori să facă un centru pentru persoanele fără adăpost, dar în schimb ar trebui să dea Consiliului Județean spații locative unde să fie cazați medici.

Cum municipalitatea nu dispune la ora actuală de apartamente libere, cel mai probabil clădirea centrului de plasament va fi dată spitalului, care va amenaja acolo locuințe pentru medicii care doresc să vină să lucreze la Botoșani, fiind destule cereri în acest sens.

“Discuția a plecat ținând cont de necesitatea ca Spitalul Județean să poată asigura niște apartamente pentru medici. În condițiile în care Consiliul Județean nu poate face el singur asta, că înțeleg că e o chestiune ilegală, atunci putem da Centrul “Elena Doamna în administrarea Spitalului Județean, iar spitalul să finanțeze pentru a se face acolo cred că patru apartamente. O să încercăm din bugetul propriu al spitalului, sau dacă nu, în baza unei documentații tehnice aprobate și de la bugetul județean", a declarat Cristian Achiței, vicepreședintele Consiliului Județean.

 

Spune-ne opinia ta