Un strop de viata pentru Alexandra Groza! FOTO

Un strop de viata pentru Alexandra Groza! FOTO
Primari din intregul judet, sefi de institutii publice, oameni politici, impreuna cu prefectul de Botosani, au dovedit, miercuri, ca spiritul Craciunului inseamna in primul rand umanitate si compasiune fata de aproapele nostru.

Alexandra Groza are 7 ani, este din Dorohoi, elevă în clasa I. A inceput scoala dar a apucat sa mearga doar cateva saptamani, pentru ca s-a declansat boala: LEUCEMIE ACUTĂ MIELOBLASTICĂ - cancer la sange.









Cazul Alexandrei Groza, fetita din Dorohoi bolnava de leucemie, l-a impresionat pe prefectul Cristian Roman, care s-a oferit sa sprijine si chiar sa se implice in strangerea de fonduri necesare operatiei care ii va salva viata micutei de numai 7 ani. 








Astfel, participantii la Colegiul Prefectural au fost invitati sa cumpere ornamentele de Craciun lucrate cu daruire de copiii de la Centrul de zi al Asociatiei Sarepta din Dorohoi, special pentru cazul Alexandrei.

Unii dintre primari au reactionat imediat ce au intrat in cladirea Prefecturii, achizitionand cate un ornament pentru care au fost dispusi sa ofere mult peste suma stabilita initial de reprezentantii asociatiei.

Cei care nu au facut acest gest au fost determinati de prefectul Cristian Roman, care le-a marturisit ca a fost impresionat atat de situatia unui copil de 7 ani lovit de o boala crancena, dar si de gestul copiilor care si-au dovedit solidaritatea si implicarea efectiva prin realizarea ornamentelor.

"As vrea sa va prezint un caz de care unii dintre dumneavoastra poate ati luat la cunostinta. In Dorohoi, un copil de sapte ani nu a reusit sa mearga la scoala decat cateva saptamani, fiind in clasa I, pentru ca are leucemie. Au facut mai multe demersuri cei din Dorohoi, au facut si spectacole, au strans o suma de bani. Copilul are nevoie de operatie si tratament post-operatoriu. M-a impresionat acest caz si aceste ornamente de iarna sunt facute de copii care au dorit in felul lor sa o ajute pe micuta Alexandra. Eu, impreuna cu doamna subprefect, cu colegii primari, am facut un prim gest si va indemn si pe dumeavoastra sa ajutati intr-un fel sau altul la cumpararea acestor ornamente, care de altfel sunt si foarte frumoase", a spus Cristian Roman in debutul sedintei de Colegiu Prefectural.




"Daca nu veti reusi, le voi cumpara eu si le voi dona directorilor care au salariul cel mai mare", a precizat prefectul Cristian Roman. Nu a fost nevoie ca prefectul sa "lichideze stocul" pentru ca frumusetea obiectelor si scopul strangerii banilor i-a convins pe primari.

Foarte multi primari din judet, dar si primarul Catalin Flutur, au oferit sume de bani care depaseau de 10 ori pretul ornamentului, manifestandu-si astfel sprijinul pentru Alexandra. Au achizitionat obiecte si oameni politici sau sefi de institutii, toti marturisind ca au fost impresionati de cazul fetitei, dar si de frumusetea ornamentelor de iarna.

Chiar daca initial se estimase o valoare de aproximativ 1000 de lei pentru obiectele prezentate de Asociatia Sarepta din Dorohoi, rezultatul a fost cu totul neasteptat, suma totala adunata de la cei prezenti la Colegiul Prefectural fiind de 3140 de lei.

"Suntem foarte multumiti de banii pe care i-am strans si conteaza foarte mult ca am facut cazul cunoscut si in alta parte decat in Dorohoi. Noi am facut in Dorohoi tot ce se putea face. Am reusit sa vindem toate ornamentele, au fost multe persoane care doar au dat bani, fara sa cumpere, chiar multi bani. Le multumesc din suflet tuturor pentru generozitate si ca au dat un strop de viata Alexandrei si le doresc sarbatori fericite", a spus Lacramioara Besleaga, reprezentanta Asociatiei Sarepta din Dorohoi, cea care s-a implicat de la inceput in strangerea de fonduri pentru salvarea Alexandrei.

Un copil are nevoie de noi!

Alexandra Groza are 7 ani, este din Dorohoi, elevă în clasa I. A inceput scoala dar a apucat sa mearga doar cateva saptamani, pentru ca s-a declansat boala: LEUCEMIE ACUTĂ MIELOBLASTICĂ - cancer la sange.

A fost internata la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Sfânta Maria" din Iași, secția Hemato-Oncopediatrie sub tratament chimioterapic. I s-a recomandat o operație de transplant medular, operație extrem de costisitoare. De pe 28 noiembrie 2011 la Timișoara, Clinica Louis Țurcanu în grija doamnei Prof. Dr. Margit Șerban.

Operatia costa 50.000 de euro, după spusele medicilor din Iași. De ce sunt necesari banii dacă operația se va efectua în țară? Deoarece România nu dispune de Registrul Internațional al Donatorilor va trebui căutat și plătit donator extern, va trebui achitată procedura de recoltare, congelare, transportare etc. Apoi tratamentul post-transplant va trebui plătit.
Pana acum, in urma unor eforturi aproape supraomenesti si prin implicarea a multor oameni de suflet, s-au strans aproape 30.000 de euro, adica mai mult de jumatate din suma. Drumul greu abia de acum incepe, deoarece sustinatorii nu mai gasesc resurse, familia este descurajata si obosita, sub efectul chinurilor cumplite ale fetitei. Sarbatoarea Craciunului e un prilej minunat de a sensibiliza!

Daca vrei sa ajuti si tu la salvarea micutei Alexandra, intra pe
www.alexandragroza.com si afla ce posibilitati ai pentru a face o donatie!


 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Comorile Botoșaniului: Bisericuța veche de aproape trei secole în care creștinii își unesc și astăzi destinele! (Foto)

astăzi, 07:57
49

Aici, în urmă cu mai bine de un sfert de secol, în micuța bisericuță de lemn pășea Regele Mihai al României.Bisericuța de lemn din Brăești este de o frumusețe cuceritoa...

Joaca unui copil de 6 ani: Tone de furaje făcute scrum în curtea bunicilor! (Foto)

astăzi, 07:19
391

S-a întâmplat seara trecută, în localitatea Cristești. Îngrijorați că incendiul ar putea să se extindă, oamenii au sunat după ajutor. La fața locului au ajuns,...

Calendar ortodox: Credincioșii sărbătoresc astăzi a treia zi de Paști!

astăzi, 07:15
37

În această zi, oamenii obișnuiesc să meargă la biserică, pentru a participa la slujbă, sărbătorind Învierea Domnului, apoi vizitează cimitirele, pentru a aprinde lumânări c...