Un roman a murit dupa ce s-a prabusit intr-o prapastie din Tara Bascilor

Un roman a murit dupa ce s-a prabusit intr-o prapastie din Tara Bascilor
Elvis Curea, un alpinist roman, in varsta de 23 de ani, a murit, miercuri, dupa ce a cazut intr-o prapastie, in timp ce escalada varful Txindoki, din Tara Bascilor.

Trupul romanului va fi incinerat vineri, dupa ce a fost autopsiat la Institutul de Medicina Legala, din Donostia, informeaza Diario Vasco.

Elvis Curea locuia cu tatal lui in Beasain (Gipuzkoa). Aici va avea loc o slujba la biserica, in limba romana, in memoria lui.

Romanul lucra la un abator, iar patronul basc se arata foarte multumit de munca prestata de acesta.

Prietenii romanului sunt afectati de moartea lui si in acelasi timp au criticat autoritatile ca nu au resurse suficiente ca sa faca fata urgentelor, care se petrec pe varful Txindoki.

"Txindoki este unul dintre cele mai populare varfuri pentru alpinisti si tocmai de aceea, ar trebui sa existe resurse suficiente pentru a face fata acestor situatii de urgenta", au spus acestia.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Anchetă la Botoșani, după ce un bebeluş de doar trei săptămâni a fost găsit mort!

astăzi, 08:57
229

Decesul unui bebeluş de trei săptămâni declanşează o anchetă a poliţiei, în Botoşani. Copilul a fost găsit fără viaţă, în patul lui, de către părinţii care au cerut a...

Elev din Botoșani distins cu Premiul I la etapa națională a Olimpiadei de Franceză! (Foto)

astăzi, 08:34
258

Vladimir Cotruță, elev in clasa a X-a bilingv franceză la Colegiul Național "A.T. Laurian" Botoșani, a obținut Premiul I la Olimpiada Națională de Limba Franceză. Nu este...

Sancțiune dură pentru dinamovistul care l-a accidentat pe Romario Benzar!

astăzi, 08:16
318

Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal a anunțat marți o serie de sancțiuni disciplinare, printre care cea mai severă a fost dictată dinamovistului Hakim Djamel Abdallah....